Büyük takım her zaman kazanır

Güncelleme Tarihi:

Büyük takım her zaman kazanır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2014 01:05

F.BAHÇE’nin bu sezon deplasmanda sadece Balıkesir deplasmanında galip geldiğini düşünürsek Erciyes maçı hem deplasmandaki maç kazanma rahatlığına kavuşabilmesi adına hem son iki haftadaki kendi sahasında kalan maçlar açısından çok önemliydi.

Haberin Devamı

Bir diğer taraftan G.Saray’ın performansının her geçen gün yükseldiğini gördüğü zaman da F.Bahçe’nin daha etkili bir futbol oynayacağını düşündük.
20 dakikalık bölümde F.Bahçe’nin isteğine Erciyes’in de karşılık vermesiyle tempolu bir maç izledik.

İYİ CEVAP VERDİLER

Özellikle Gökhan’ın kanadından gelen ataklarda Fenerbahçe etkili olmaya çalıştı. En önemli poziyon ise Caner’in kornerden gönderidği topa Kuyt’ın kalecinin önünde topa vuramamasıydı. Fenerbahçe’nin oyunu önde oynamak için yaptığı baskı zaman zaman sonuç verse de Erciyes’in kontraları Fenerbahçe kalesinde tehlike yarattı. Erciyes’in Emre-Meireles ikilisine toplu veya topsuz alanda uyguladığı markaja iki oyuncu hareketli oyunla cevap vermeye çalıştı. 20. dakikadan sonra kontrolü eline alan Fenerbahçe alan ve adam savunmasını iyi yapan rakibini aşamadı.

3 PUAN ÇOK ÖNEMLİ

Sow-Emenike uyumsuzluğunu hiçbir maçta bu kadar olumsuz görmemiştim. Emenike’nin ‘Beni çıkarın’ feryadını İsmail Kartal ancak 68. dakikada gördü. Fenerbahçe’nin yine bulduğu bir diğer önelmi pozisyon 70. dakikada yine duran toptandı. M. Topal’ın kafa vuruşunu Gökhan müthiş çıkardı. Diego’nun hala kulübede oturması da ayrı bir soru işaretiydi. Erciyes oynatmamayı birinci planda tutması iki takım adına maçın kısır geçmesine neden oldu. Fakat 85. dakikada kazanılan penaltı ile gelen gol Fenerbahçe için altın değerinde bir 3 puan getirdi.
Yine sonuç var ama oyun olarak Fenerbahçelileri mutlu etmeyen bir oyun var. Tabii ki Kayseri’den 3 puanla dönmesi ‘kötü zamanda bile büyük takımsan kazanmasını bileceksin’ felsefesini ispatlar nitelikteydi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!