Ali Tatar'ın eşi: Bugün feryat edenler o gün bizi duymadı

Güncelleme Tarihi:

Ali Tatarın eşi: Bugün feryat edenler o gün bizi duymadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2014 02:01

Amirallere Suikast davası nedeniyle 10 gün tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan, hakkında yeniden yakalama kararı çıkınca ise başına tek el ateş ederek intihar eden Yarbay Ali Tatar, ölümünün 5’inci yıldönümünde mezarı başında anıldı. Ali Tatar’ın eşi Nilüfer Tatar, "En baştan beri söyledik, bunlar hukuksuzluk yapıyor, kumpaslar var. Bugün feryat edenler o gün feryadımızı duymadılar" dedi.

Haberin Devamı

Ankara’da Karşıyaka Mezarlığı’nda düzenlenen törene Yarbay’ın annesi Satı Tatar, eşi Nilüfer Tatar, kızı Gökçe Tatar, ağabeyi Ahmet Tatar, ablası Hürriyet Tatar, CHP ve MHP milletvekileri, Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan ile Balyoz ve Ergenekon davası sanığı askerler katıldı.

Yarbay Ali Tatar mezarı başında anıldı / FOTO GALERİ

Alevi dedesi dua okudu, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Tatar’ın suikast yapacağı iddia edilen Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Eşref Uğur Yiğit de törene mesaj gönderdi.

Tatar Ailesi de “Hukuk bir gün onlara da lazım olacak demiştik, bugün gelinen noktada ne kin güdüyoruz ne de cana karşı can istiyoruz. İstediğimiz sadece adalet” mesajını verdi.

Ali Tatar’ın eşi Nilüfer Tatar ise şunları söyledi:
“En baştan beri söyledik, bunlar hukuksuzluk yapıyor, kumpaslar var. Bugün feryat edenler o gün feryadımızı duymadılar. İş kendilerine gelince farkına vardılar. İntikam peşinde değiliz ama adaleti de istiyoruz. Kumpası kuranlar, bugün haklarında operasyonlar yapılanlar da yargılansın. Kumpasın içindeki savcılardan, hâkimlerden hesap sorulmasını istiyorum. Acımız sonsuz, güvenmesek de adaletin peşini bırakmayacağız. Ali’nin canına kıyanlar hesap versin.”

Haberin Devamı

BERABER YÜRÜDÜLER

Oğlunun mezarı başında gözyaşı döken anne Satı Tatar da “Anneyi boynu bükük, gözü yaşlı bırakanlara yazıklar olsun” dedi.

Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar da, şunları söyledi: “Şimdi rol çalıp adalet nöbetine soyunanlar, helallik peşine düşenler, bakın geride bıraktığınız zulme, gözü yaşlı annelere, yetimlere, eşlere, çocuklara. Söyleyin neyin hesabını verdiniz de bizden helallik istiyorsunuz, hangi adil mahkemede hesap verdiniz ki sizi affedelim? Nerede ceza çektiniz de acımızı, şehitlerimizi unutmamızı bekliyorsunuz? Sizden olmayanın, önünüzde duranın kanı helal mi size? Karanlığa değil aydınlığa bakıyoruz. Diktatöre değil demokrasiye ve evrensel hukuka, vatanımıza sahip çıkıyoruz. İntikam peşinde de değiliz. Biz adalet istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!