Adalete ne mi oldu?

DEDESİ torununa yaşadıklarından kesitler anlatmaktadır:

Haberin Devamı

“Bak çocuğum! Bir zamanlar bu ülkede hukuk fakülteleri vardı... Onların başında ders veren muhteşem ‘hukuk hocaları’, bilge hukukçular vardı. Bu fakültelerden mezun olanlardan hemen tamamı, tam bilge yargıçlar, savcılar, avukatlar olarak yargıda görev yapıyorlardı ve en önemlisi de hepsinde ‘Adalet’ denilen o kutsal kavram ve ona tam bağlılık vardı.
Dedesinin gözlerinin buğulanıp derin iç çekişini gören torunu tam burada sözünü keser ve sorar:
“Dedeciğim ‘Adalet’e
ne oldu?”
Dedesi daha da derinden bir nefes alır, torununun başını okşar, yavaşça kulağına eğilip kısık bir sesle: “Eski Türkiye’de kaldı yavrucuğum, eski Türkiye’de kaldı!” der.
Yılmaz ERGÜL

GÜNÜN SÖZÜ

Haberin Devamı

“Dünyada üç gelişmiş dilin sözcüklerini bir torbaya atarak bir kültür dili yaratmış toplum yok. Hele bu toplumun yüzde doksanı okuma-yazma bilmiyorsa. Şimdi Osmanlıca öğreteceklermiş. Bence önce Meclis’ten başlamalı. Bunlara Tursun Bey’in ‘Tarih-i Ebu-l Feth’ adlı kitabını verin. Farsça bilmedikleri için anlamazlar. Kaldı ki Arapça bildiklerinden de emin değilim. Osmanlıcayı Osmanlılar da bilmiyordu. Osmanlıcayı sadece Arapça alfabe bilmek sananlar var. Osmanlıca bir dil değildir. Esperanto gibi başarısız, uzun süreli bir denemedir. Bir edebiyat, tarih ve felsefe dili olmamıştır.”
Prof. Dr. Doğan KUBAN


BİLİYOR MUSUNUZ


-CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar’ın, ‘gölge kabine’ gibi yorumlar üzerine Başbakan Davutoğlu’na,
“Bakanlar Kurulu 5 Ocak’ta toplanacak mıdır? Cumhurbaşkanı’nın bu toplantıya başkanlık edeceği doğru mudur? Bu kararı birlikte mi aldınız? Yoksa bu karardan Cumhurbaşkanı’nın danışmanı olduğu bildirilen İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın açıklamasıyla mı haberdar oldunuz?” diye sorduğunu...
-DİSK genel başkanlarından Abdullah Baştürk’ün, ölümünün 23. yılında yarın 10.00’da Zincirlikuyu’daki mezarı başında anılacağını...
-MALTEPE Belediyesi’nin düzenlediği, “Türkiye-Almanya İlişkilerinde Medyanın Rolü ve Basın Özgürlüğü” konulu panelin, Türk ve Alman gazetecilerin katılımıyla, bugün 9.30’da Küçükyalı Evlendirme Dairesi Serince Salonu’nda yapılacağını...

Haberin Devamı

Bakırköy’de ‘külüstür’ işler

BAKIRKÖY Belediye Başkanlığı‘Bakırköy Bülten’ diye bir gazete çıkarmaya başlamış. Bir sürü özensizlik var. 1. sayfada ‘Kimsesizlerin kimsesizi Cumhuriyet’i ulu önder Mustafa Kemal Atatürk kurdu!” Neresini düzelteceksiniz? ‘Kimsesizi’ sözcüğünün ‘-zi’si Yunus Emre Kültür Merkezi çalışanlarına ‘karalattırılmış’. Haberin 3. sayfadaki devamında da aynı işlem yapılmış.
Olacak şey değil!
Künyesinde sahibi ‘4B Medya’ gözüküyor; imtiyaz sahibi Mehmet Bahadır Gülsever; CHP İBB Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever’in oğlu; aynı zamanda Başkan Bülent Kerimoğlu’nun da danışmanı... Diğer unvan sahiplerinin de belediyenin çalışanları olduğu görülüyor. Yayın süresi belli değil; ne adres var ne de basıldığı yer; yayın türü de belirtilmemiş künyede...
Gazetede en vahimi de ”Bakırköy Bülten Gazetesi’nde yayımlanan yazı, haber, fotoğraf veya grafiklerin tüm telif hakları 4B Medya’ya aittir, kaynak gösterilse dahi izin almadan kullanılamaz” uyarısının yer alması. Yani yerel gazeteler etkinliklerden izin (!) almadan haber yapamayacaklar. Bu işler ‘4B Medya’ya verildiğine göre, ihale yapılmış mıdır? Sadece bunlar mı? Kokteyl yapılıyor, davet sahibi belli değil; arandığı LCV telefonu özel kalem müdürlüğü çıkıyor. Bakırköy’de bu kadar ‘külüstür’ işler olmamıştı... Eski Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen “Üzülerek görüyorum ki, Bakırköy’de yapılanlar geriye gidiyor” sözünü boşuna kullanmamış! İşler bununla bitmiyor.
Bu arada Bakırköy Belediyesi ne yapmış biliyor musunuz? Ataköy’deki Bakırköyspor Vakfı’nın yüzme ve tenis kordu ve salonların bulunduğu tesis için tahliye kararı almış; Bakırköylüler bu kararı protesto etmişler; toplantılar düzenlemişler... Sonunda vakfın başına, Bakırköy’ün ilk belediye başkanı ve bu vakfın kurucusu Naci Ekşi getirilmiş. ‘Acemiler Ordusu’na gerçekleri anlatmaya koyulmuş. Bakırköy Belediyesi’ne bağlı belediye iştiraki kuruluşunun başarılı bir şekilde yönettiği botanik parkındaki restoran da aylık 70 bin TL’ye kiraya verilmiş. (Kime?) Buranın geçen eylül ayında sadece düğün rezervasyonundan 385 bin TL getirisi olduğunu biliyor musunuz?
Ataköy’den bir okurumuz bir uyarı daha yapıyor; “Emlakbank’ın Yunus Emre Kültür Merkezi’nin Bakırköy Belediyesi’ne devir protokolü hükümlerine dikkat edin; yarın elinizden çıkabilir” diyor.

MESAJ PANOSU

Haberin Devamı

-ŞİŞLİ Belediyesi’ndeki olaylar partimize, Şişli halkına zarar verecek boyutlara gelmeden çözüm bulunabilirdi. Sorunlar seçilmiş belediye başkanının çalışmalarını sekteye uğratmıştır. Sorun eski belediye başkanının görevini dolaylı olarak sürdürmek istemesi gibi algılanmıştır. Hiç kimse halkın ve partinin üzerinde değildir.
Tacettin KORKUT
-TÜRKSAT’a sorar mısınız 10 gün önce yayına giren TRT Spor HD her yerde varken devlet platformu Teledünya’da niye yok?
Mustafa AYDINOĞLU

Yazarın Tüm Yazıları