Yönetim güven muhalifler seçim istiyor

Güncelleme Tarihi:

Yönetim güven muhalifler seçim istiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2014 23:11

Trabzonspor’un bugün yapılacak genel kurulunda yönetim ibra edilerek güven tazelemek istiyor. Muhalefet ise, Hacıosmanoğlu’nu ibra etmeyerek seçimli olağanüstü genel kurulun önünü açmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

TRABZONSPOR’da bugün son dönemlerin en çetin olağan genel kurulu yaşanacak... Başkanlık seçiminin yapılacağı kongreye az bir süre kala, mevcut yönetime sert eleştirilerle yüklenen muhalefet ibraya karşı, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ise icraatlarına onay ve güven tazelemek için delegelerden oy isteyecek. Bugün adeta fırtınanın kopması beklenen genel kurulda beş temel konu üzerinde tartışma lar yoğunlaşacak. İşte 5 maddede bordo mavililerin genel kurul gündemi:

7’iNCi MADDE ÇIKMAZI

Muhalef, gündemin 7. maddesindeki “Gayrimenkul satın alınması ve bunlar hakkında ayni hak tesis edilmesi” ibaresinin, kulübün mallarının satılacağı olarak algılayarak tepki göstermişti. Israrla bu maddenin ‘mal satmakla’ alakası olmadığını; aksine ‘satın alma ve yatırım yapma’ projeleri için gerekli olduğunu vurgulayan Hacıosmanoğlu yönetimi, kongreye saatler kala dün bu maddeyi geri çekeceğini açıkladı. Böylece büyük tartışma yaratan 7. madde gerilimi bitti,

O MÜLK ‘KARTAL TESİSLERİ’

Haberin Devamı

Hacıosmanoğlu ve yönetiminin 7. maddeyi delegelerin onayına sunmasındaki asıl amaç İstanbul Kartal’da bulunan tesislerin satın alınması. Trabzonspor yönetimi irtifak sahibi ve kiracısı olarak bulunduğu bu tesisleri satın alarak, İstanbul’da da bir tesise kavuşmayı ve böylece kulübe maddi açıdan gelir sağlamayı hedefliyor. Bu nedenle mali genel kurulda delegelerinden bu maddeyi onaylamasını bekliyor.

HEDEF SEÇİMLİ KONGRE

Aralarında eski başkanlar, asbaşkanlar ve yöneticilerin de bulunduğu muhalefet, kulübü aşırı borçlandırdığını ve yönetemediğini savunduğu yönetime karşı cephe oluşturmuş durumda. Özellikle gayrimenkul alımına izin vermemeyi, 2015 bütçesini onaylamamayı ve yönetim kurulunu idari ve mali yönden ibra etmemeyi düşünen muhalefet, İbrahim Hacıosmanoğlu’nu en erken dönemde seçimli olağanüstü kongreye zorlamayı amaçlıyor.

KOTAYI AŞAN ÜYELİK

Tüzüğe aykırı olarak kaydı gerçekleştirilen 1800 üye de tartışma konusu. Tüzük gereği yönetimin genel kurulda oy kullanma hakkına sahip üyelerin yüzde 5’i kadar üye yapma hakkı bulunmasına rağmen, Hacıosmanoğlu yönetimi 1.5 yılda 2850 üye yaparak muhalefetin tepkisini çekti. Tüzüğe aykırı olarak üye yapılanların da genel kurul gündeme getirilerek tartışılması bekleniyor.

YÖNETİMİN GÜVENİ TAM

Haberin Devamı

Muhalefetin bu tavrına karşılık gündemdeki her maddenin anlaşılır ve açık olduğunu savunan Hacıosmanoğlu yönetimi, ibra edilmeme konusunda hiç bir çekincelerinin bulunmadığını belirtiyor. İcraatlarının arkasında durduklarını ve kongrenin güven tazelemek adına önemli olduğunu düşünen Hacıosmanoğlu, gönderdiği mesajla üyeleri kongreye davet ederek, destek beklediğini belirtti.

Şener’e pavyon suçlaması

TRABZONSPOR Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, kendisi için “Sadece ilkokul mezunu” diyen eski başkan Sadri Şener’e yanıt verip, “Aramızda kültür farkı var. En önemli fark şu: Siz Trabzonspor’un parasıyla bardarlada, pavyonlarda yaşayan insanlarsınız, biz ise bir tabak yemeği olmayanlarla paylaşma meraklısıyız” dedi.

Haberin Devamı

Borç 289 milyon TL usulsüz üye 1632 kişi

TRABZONSPOR’un borcu 288 milyon 647 bin 972 TL. Denetleme kurulu başkanı Mahmut Ören, “30 Kasım 2014 itibariyle kulübümüzün, 207 milyon 846 bin 870 TL uzun vadeli, 80 milyon 801 bin 102 lira kısa vadeli olmak üzere toplam 288 milyon 647 bin 972 TL net borcu bulunuyor” dedi. Ören, ayrıca 30 Eylül 2014 itibariyle üye sayısının 24 bin 255 olduğunu belirterek, 2014’te 1632 kişi de tüzüğe aykırı olarak fazladan üye yapıldı” dedi.

Katar’dan Waris için 8 milyon dolar

KATAR’ın Lekhwiya Kulübü, Waris Majeed’i almak için bordo mavili yönetime teklifte bulundu. Sezon başında Spartak Moskova’dan 6 milyon Euro’ya alınan 23 yaşındaki alınan Waris için Trabzonspor kapıyı 12 milyon dolardan aşağı satmayacağını bildirirken Katarlıların ise 8 milyon dolar önerdiği öğrenildi. Anlaşma sağlanırsa Waris devre arası gidecek. Bu arada Waris yaptığı açıklamada, “Yardımda bulunmak için inşaatı devam eden bir camii arıyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!