Büşra’ya Robin Hood nafakası

Güncelleme Tarihi:

Büşra’ya Robin Hood nafakası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2014 02:01

Romatizmadan iki kolu ve bacağı kesilen Büşra Akbaş, ‘Robin Hood’ yasasından faydalanarak dedesine açtığı nafaka davasını kazandı. Dede, babasının nafaka vermediği Büşra’ya ayda 1000 lira ödeyecek.

Haberin Devamı

BÜŞRA Akbaş’ın, 2010 yılında 16 yaşındayken yakalandığı romatizma hastalığının tedavisi için kullandığı ilaçların yan etkisi nedeniyle kolları ve bacakları kangren olup kesildi. Annesiyle babasının boşandığını, mal varlığı da olmayan babasının 12 yıldır nafaka vermediğini söyleyen Akbaş, dedesi Sırrı Akbaş’a dava açtı.

AYLIK 7 BİN TL İSTEDİ

Genç kız, ‘Robin Hood’ (Zenginden alıp fakire veren çizgi karakter) yasası da denilen, Medeni Kanun’daki, “Herkes, yardım etmediği takdirde yoksulluğa düşecek olan üstsoyu ve altsoyu ile kardeşlerine nafaka vermekle yükümlüdür” düzenlemesinden yararlanarak dedesinden kendisi için aylık 7 bin, kardeşi içinse 4 bin lira yoksulluk nafakası talebinde bulundu. Anadolu Adalet Sarayı 6’ncı Aile Mahkemesi’nde görülen davada Büşra Akbaş, Bursa’da yaşayan dedesinin verdiği ve mahkemede okunan ifadesinde, “Onlara verecek param yok. Yaşlı adamım. Param ancak bana yetiyor. 12 yıldır görüşmüyoruz. Dedelerini aramışlar mı, onlara yardımcı olayım” demesi üzerine gözyaşlarına boğuldu. Genç kız, “Annemle babam boşandığında 7 yaşındaydım. Kollarımdan ve bacaklarımdan oldum, ölümden döndüm. O zor dönemlerimde dedem yardım eli uzatmadı. Beni bu davaya mecbur bıraktı” dedi.

Haberin Devamı

HÂKİM: DEDESİ HAKSIZ

Bursa’da gayrimenkulleri olduğu bildirilen 80 yaşındaki dedeyi haksız bulan hâkim, torunlarına bakmadığı gerekçesiyle aleyhinde karar verdi. Hâkim, dede Sırrı Akbaş’ın, engelli torunu Büşra’ya ayda 1000, okuyan kardeşine ise 400 lira yoksulluk nafakası bağlanmasına karar verdi.

20 GÜNDE HAYATI DEĞİŞTİ

BÜŞRA için bir kolun dirsek altından, diğer kolun bilekten, iki bacağın ise diz altlarından kaybıyla sonuçlanan süreç ailesinin anlatımıyla 20 gün sürdü. Ailesi ihmalle suçladıkları doktorlardan davacı oldu ancak mahkeme “Doktorlarda kusur yok” kararını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!