Tolunay Kafkas: Fatih Terim'in görevi saçma sapan..'

Güncelleme Tarihi:

Tolunay Kafkas: Fatih Terimin görevi saçma sapan..
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2014 20:41

Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Fatih Terim’in başında bulunduğu Türkiye Futbol Direktörlüğü projesini eleştirdi. Proje için "saçma sapan" diyen deneyimli teknik adam, "Türk insanından ümidimi kestim" açıklamasını da yineledi.

Haberin Devamı

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, gündem yaratacak açıklamalara imza attı. TRT Spor'da yayınlanan Futbol VIP programına katılan Kafkas,Türkiye Futbol Direktörlüğü projesi için "saçma sapan" ifadesini kullandı.

"EĞİTİM FATİH HOCA'NIN İŞİ DEĞİLDİR"
Futbol Federasyonu’nda idari ve teknik iki yapılanma olduğunu belirten Kafkas, "Fatih hoca ile 5-7-10 yıl sözleşme yapılır. Bu çok da doğaldır. Eğer bu konsepte birisini düşünüyorsanız yapılandırır. Ama ondan sonrası hocanın işi değildir. Hocanın yapacağı şey Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası’na götürmektir. Eğitim başka bir şeydir. İdari yapılanmayı doğru yapmak lazım. Federasyon’daki idari yapılanmayı ve Türkiye Futbol Direktörü titrini doğru bulmuyorum" dedi.

Tolunay Kafkas: Fatih Terimin görevi saçma sapan..
"BU ÜLKEDEN UMUDUMU KESTİM"



"Ben Fenerbahçe’yi çalıştırabilmeliyim. İnsan somut başarılarıyla bir yere gelmeli. Avrupa’da bu böyle" diyen Kafkas, başarılı insanların önünün açılması gerektiğini savundu. “Türkiye’de iyi futbol oynanmıyor" ifadesini kullanan Tolunay Kafkas, yabancı sınırlamasının Türk futboluna zarar verdiğini de dile getirdi.

Kafkas, daha önceden yaptığı "Türk insanından ümidimi kestim" açıklamasını yinelerken,Türkiye’de futbolu kulüplerin değil, Federasyon’un yönetmesi gerektiğini, kulüplerin her seferinde Federasyon’u suçlamasının yanlış olduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!