CHP'li vekilden Meclis'te terazili protesto

Güncelleme Tarihi:

CHPli vekilden Mecliste terazili protesto
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2014 20:09

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, TBMM Genel Kurulu kürsüsüne getirdiği terazi ile hükümeti eleştirdi.

Haberin Devamı

TBMM Genel Kurulu'nda, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı görüşmelerinde partisi adına söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, kürsüye getirdiği terazi ile hükümeti eleştirdi.

CHPli vekilden Mecliste terazili protesto

“Adalet terazi ile gösterilir. Terazinin de dengede olması gerekir. Bu iktidarın değil terazisi, kıblesi bile şaşmıştır” ifadelerini kullanan Hurşit Güneş, yanında getirdiği ağırlıkları terazinin kefesine koyarak, “Bu terazinin bir kefesine asgari ücreti, sosyal yardımları, emekli maaşını, bir de işsizlik sigortasını koyuyorum. Diğer kefesine faizi, kaçak sarayı koyuyorum, yetmez bir de Rıza Sarraf’ın çil çil altınlarını koyuyorum. Denge kaldı mı?” diye konuştu.

Haberin Devamı

Terazinin aslının Kur’an-ı Kerim’de Enbiya Suresi 47. Ayetinde tasvir edildiğini ifade eden Güneş, “O da önünüze gelecek, hiç şaşmayacak. Ahirette de denge aranacak” dedi.

Güneş, "Reza Zarrab’ın altınları"nı temsilen terazinin kefesine koyduğu sarı renk ambalajlı çikolataları AK Partili ve CHP’li milletvekillerine ikram etti.

CHPli vekilden Mecliste terazili protesto

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!