Sahte ehliyet kullanıyormuş!

Güncelleme Tarihi:

Sahte ehliyet kullanıyormuş
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2014 08:55

Marko Reus skandalı daha da büyüyor! Dortmund'lu yıldızın "Ehliyet sahibi olmadan araba kullanmak" suçundan 540.000 Euro para cezasına çarptırılması gündemdeki yerini korurken olayın aslında çok daha büyük bir suçu barındırdığı ortaya çıktı. Reus, sahte ehliyet kullanıyormuş!

Haberin Devamı

Bild gazetesinin 540 bin Euro cezayı ortaya çıkartmasının ardından Alman bölgesel devlet televizyonu WDR, 25 yaşındaki futbolcuya yapılan ceza bildirimini ele geçirerek yayınladı.

Bildirimde “2009 yılında kimliği bilinmeyen ancak sizin tanıdığınız bir kişi vasıtası ile Almanya’da da geçerli sayılan Hollanda ehliyeti aldığınız tespit edilmiştir. Ancak bu ehliyetin sahte olduğu anlaşılmıştır” şeklinde ifadelere yer veriliyor.

Reus’un 18 Mart’ta yapılan polis kontrolünde polise sahte ehliyetini gösterdiği de anlaşıldı. Bununla birlikte Dortmund savcılığının yıldız futbolcu hakkında yalnızca ehliyetsiz araba kullanmaktan değil sahte belge düzenlemekten dolayı da soruşturma açtığı ancak verilen cezanın ardından bu soruşturmanın ceza yeterli görülerek kapatıldığı belirlendi. Borussia Dortmund CEO’su Hans-Joachim Watzke ise olayla ilgili yaptığı açıklamada “Marko Reus’un yaptığı oldukça ciddi bir şey. Ancak bu nedenle ciddi bir cezaya çarptırıldı ve onunla konuştuğumda bu durum için derinden üzüntülü” şeklinde konuştu.

Olay sosyal medyayı da sallarken özellikle, özellikle rakip takım taraftarları Reus ile dalga geçen twitler atıp etiketler açtılar. Reus’un sahte ehliyet kullandığının anlaşılması akıllara 2008 yılında Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde ortaya çıkan sahte ehliyet skandalını getirdi. Olayda bir sürücü kursu sahibi ve yardımcılarının 50 profesyonel sporcuya sahte ehliyet sağladıkları ortaya çıkmış ve bu olay Almanya’da büyük ses getirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!