Soğuk ve yağışlı hava geliyor

Güncelleme Tarihi:

Soğuk ve yağışlı hava geliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2014 17:28

Bugün özellikle İstanbul'da hissedilen yalancı bahar çok uzun sürmeyecek. Türkiye, pazar günü Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Hava sıcaklığı pazartesi günü kuzey, iç ve batı bölgelerde 3 ila 8 derece azalacak, salı gününden itibaren tekrar artacak.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, pazar günü Trakya, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeybatı kesimlerinde başlayacak yağışlar genellikle yağmur, akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Bilecik ve Kütahya ile Bursa'nın dağlık kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

HAVA DURUMUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

"SALI GÜNÜ TERK EDECEK"

Yağışlı sistemin pazartesi günü Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkili olduktan sonra salı günü yurdu terk edeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, pazartesi kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur, iç ve doğu bölgelerimizde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Haberin Devamı

"ANKARA İSTANBUL OTOYOLUNDA ULAŞIM AKSAYABİLİR"

Kar yağışının pazartesi akşam saatlerine kadar Ankara-İstanbul otoyolunun özellikle Kızılcahamam ile Düzce arasında kalan bölümünde ulaşımda aksamalara yol açabileceği belirtilirken, pazartesi iç ve doğu bölgelerde görülecek kar yağışına ve ardından meydana gelecek buzlanma ve don olayına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Hava sıcaklığında hafta sonunda önemli bir değişiklik beklenmiyor. Pazartesi kuzey, iç ve batı bölgelerde 3 ila 8 derece azalacak sıcaklıklar, salı gününden itibaren tekrar artacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!