Annesi öldü o karnında kaldı

Güncelleme Tarihi:

Annesi öldü o karnında kaldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2014 17:01

İrlanda'da hukukçular küçük bir bebeğin yaşama tutunması için yasal çözüm aranıyor. Sebebi ise hala anne karnındaki bebeğin, annesinin beyin ölümünün gerçekleşmiş olması.

Haberin Devamı

İki hafta önce kafa travması sebebiyle hastaneye kaldırılan 20'li yaşlardaki genç bir kadın tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Doktorların, beyin ölümünün gerçekleştiğini açıklaması üzerine, ailesi derin bir üzüntüye boğulurken bir yandan da başka bir savaşa girdiler.

20 haftalık hamile olan ve yaşam destek ünitesine bağlı olarak nefes almaya devam eden genç kadının ne zaman hayatına son verileceği tartışılıyor. Aile, henüz 20 haftalıkken annesiz kalan küçük bebeğin yaşaması için genç kadının yaşam destek ünitesine bağlı olarak bir kaç ay daha yaşamını sürdürmesini istedi. Hukukçular ve doktorlar ise konunun netleşmesini bekliyor. İrlanda yasalarının bu konuda net olmadığını söyleyen hukukçular, salı günü Dublin Yüksek Mahkemesi'nin konu ile ilgili olarak karar vereceğini belirtti.

Haberin Devamı

Annesi öldü o karnında kaldı

KÜRTAJ YASAĞININ KALKMASI İÇİN UĞRAŞILIYOR

Çoğunluğu koyu Katolik Hristiyanlardan oluşan İrlanda'da her yıl 4 bin kadın kürtaj olabilmek için İngiltere'ye gidiyor çünkü ülkede kürtaj yasak. Bu nedenle benzer tartışmalar ülkede sıkça yaşanıyor. Birçok sivil toplum kuruluşu ise İrlanda'da tecavüz, doğumsal anomali ya da annenin hayatını tehlikeye atabilecek durumlarda kürtaja izin verilmesi için sık sık çağrı yapıyor. Geçtiğimiz günlerde kan zehirlenmesi nedeniyle hamile bir kadının hayatını kaybetmesi de yine benzer tartışmaları gündeme getirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!