Yatırımını dondurdu

Güncelleme Tarihi:

Yatırımını dondurdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2014 01:15

ABD ile Avrupa Birliği arasında müzakereleri devam eden Transatlantik Ticaret ve Yatırım Anlaşması’nın (TTIP) Türk ekonomisine olası etkileri tartışılırken, Almanya merkezli endüstriyel otomasyon sistemleri üreticisi Becker’in Türkiye CEO’su Volkan Kebir, Türkiye’nin Gümrük Birliği anlaşmasını dondurma yönündeki söylemlerinin, yabancı yatırımcıları tedirgin ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Becker’in, Türkiye’ye ilk etapta 15 milyon Euro tutarında yatırım yapmayı planladığını hatırlatan Kebir, “Ancak bakanların söylemleri, yatırım planı yapan şirketleri tedirgin ediyor. Alman muhataplarımız, yapılan açıklamaların tercümesini önümüze koyuyor. Ülkemize yatırımcı çekmek için gecesini gündüzüne katan bizler çok zor durumda kalıyoruz” dedi.

Kendi ayağımıza kurşun
“TTIP dışında kalırsak Gümrük Birliği’ni dondururuz” söylemlerinin acele ile yapılmış açıklamalar olduğunu vurgulayan Kebir, “İhracata dayalı büyüme öngörüsü ile hareket eden ve 160 milyar dolarlık ihracatının yarıya yakınını AB ülkelerine yapan Türkiye’nin, Gümrük Birliği’nden ayrılmaktan söz etmesi, kendi ayağına kurşun sıkması anlamına gelir. Ekonomimizin üzerine çok önemli riskler ve maliyet kalemleri binerken, bu durum yine Türk imalat sanayisini olumsuz etkiler” diye konuştu.

Türkiye’nin 1 Ocak 1996 tarihinde dahil olduğu Gümrük Birliği’nde 19 yılın geride kaldığını anımsatan Volkan Kebir, TTIP anlaşması gündeme gelene kadar Türkiye’nin, Gümrük Birliği kapsamında kendi aleyhine işleyen süreçleri rehabilite etmek adına dişe dokunur bir girişimi olmadığını da vurguladı.

Yatırımını dondurdu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!