Ana arterlerde karanlık gece

Güncelleme Tarihi:

Ana arterlerde karanlık gece
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2014 01:15

Ana arterlerde yanmayan lambalar vatandaşları isyan ettirdi. Akşam karanlığında güvensiz bir ortam oluştuğuna dikkat çeken Ankaralılar, “Eğer bir karartma yoksa çözüm üretilsin” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’nın ana arterlerinde akşam saatlerinde aydınlatma direği lambalarının yanmaması, sürücüleri ve yayaları zor durumda bırakıyor. Eskişehir Yolu, Konya Yolu gibi yoğun kullanılan ve yapılan inşaatlarla her geçen gün değerine değer katan ana arterlerin ışıklarıyla ilgili oluşan sıkıntının süreklilik kazandığını belirten vatandaşlar, “Lambaların birinin yanıp birinin yanmamasına alışmıştık ancak neredeyse tamamının yanmaması yeni bir durum. Eğer bizim bilmediğimiz bir karartma uygulaması yoksa, çözüm için ne bekleniyor” dedi. Sürücüler de duruma tepki gösterirken, yol üzerinde karanlık noktalarda çok sayıda kaza meydana geliyor.

ÜMİTKÖY KAVŞAĞI TEHLİKELİ OLUYOR

Ankara Hürriyet muhabirleri, şikayet hattına gelen yoğun telefonların ardından bölgeyi fotoğrafladı. Ankara-Eskişehir yolunda, yüzlerce aydınlatma direğinin lambasının yanmadığını göürülürken, özellikle Ümitköy kavşağında karanlık nedeniyle ciddi sıkıntılar oluşuyor. Bölgeden geçen otobüslere binmek isteyen Halil Çamlı adlı vatandaş, “İş yerimin Ümitköy’de olması nedeniyle sürekli buradan geçiyorum. Küçük bir aktarma noktası olan Ümitköy Köprüsü, kalabalık ve karanlık olunca çok güvensiz oluyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ALIŞVERİŞTEN KARANLIK DÖNÜŞ

Eskişehir Yolu ğzerinde bulunan AVM’lerden alışveriş yaptıktan sonra otobüs duraklarına ulaşmak isteyen yayalar, kaldırımın dar olması nedeniyle hem hızla giden araçlarla hem de karanlıkla mücadele etmek zorunda kalıyor. Olası bir kazanın yaşanamasının an meselesi olduğuna dikkat çeken Serdar Namlı, “İnsanlar otobüs durağına giderken nereye gideceğini bilemiyor. Önümüzü görmekte zorlanıyor” diye konuştu.

KORNA SESİ EKSİK OLMUYOR

Yol üzerinde dijital trafik levhaları ise yanmamaya devam ediyor. Hızlarını ayarlamakta zorlanan sürücüler, ani fren yaptığı için sık sık kaza meydana gelirken, yol üzerinde korna sesleri ise eksik olmuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!