Velilerden şura kararlarına protesto

Güncelleme Tarihi:

Velilerden şura kararlarına protesto
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2014 14:30

Antalya’da gerçekleştirilen 19’uncu Milli Eğitim Şurası’nda alınan tavsiye kararları bir grup öğrenci velisi tarafından protesto edildi.

Haberin Devamı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önündeki eyleme Eğitim-Sen Şube Başkanı Kadir Öztürk ve çoğunluğu kadınlardan oluşan Veli-Der Antalya Şubesi üyesi öğrenci velileri katıldı. Milli Eğitim Şurası’nı hayretle izlediklerini belirten Veli-Der Antalya Şube Başkan Yardımcısı Nalan Metindir alınan tavsiye kararlarını eleştirdi.

İlkokul 1, 2 ve 3’üncü sınıflara zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin konulmasını, İmam Hatip ve Sosyal Bilimler liselerine seçmeli Osmanlıca dersinin konulmasını ve okul güvenliği için girişlerde detektör, turnike gibi uygulamaların getirilmesini içeren kararları eleştiren Metindir, zorunlu din dersinin insan haklarına ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına da aykırı olduğunu savundu.

Kararları kabul etmiyoruz

19’uncu Milli Eğitim Şurası’nda bilimin değil, dinin referans alındığını, bu nedenle de eğitimden çok din eğitimi şurası şeklinde geçtiğini ileri süren Metindir, "Bizler velilerin hiçbir söz hakkının olmadığı bir toplantıda alınan kararları kabul etmiyoruz. Eğitim sistemini ve toplumu kendi dünya görüşleri ve ihtiyaçları doğrultusunda dönüştürmek isteyenlere karşı, çocuklarımız için eşit, parasız, bilimsel, laik, anadilde bir eğitim verilmesini savunuyoruz. Tüm eğitim bilim emekçilerini öğrencilerimizi ve velilerimizi Veli-Der ile birlikte omuz omuza mücadele etmeye çağırıyor" diye konuştu. Grup sloganların ardından dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!