‘Kredi ve Yurtlar Kurumu Çalıştayı’ bitti

Güncelleme Tarihi:

‘Kredi ve Yurtlar Kurumu Çalıştayı’ bitti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2014 14:15

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın organize ettiği ‘Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Değişim ve Dönüşüm Çalıştayı’ Antalya’da gerçekleştirildi. KYK Elektronik Değişim ve Dönüşüm Projesi kapsamındaki çalıştayda, KYK’nın çeşitli il ve bölgelerdeki yurtlarından gelen farklı kademelerdeki personelleriyle bir araya gelindi, eleştirilecek yazılımda mevcut sorunları engelleyecek gereksinimler tartışıldı.

Haberin Devamı

Krediler ve burslar, inşaat-emlak, idari işler, eğitim, insan kaynakları, iç denetim ve teftiş, teknolojik dönüşüm ve yönetim konu başlıklarının konuşulduğu çalıştay, geniş bir katılımla düzenlendi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Prof. Dr. Recep Kaymakcan, Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları, Bölge Müdür ve Bölge Müdür Yardımcıları, Yurt Müdür ve Yurt Müdür Yardımcıları başta olmak üzere kurumun merkez ve taşra teşkilatının tüm kademelerini temsilen toplam 215 katılımcı ile gerçekleştirildi. Çalıştay ile kredi/burs ve yurt başvuru, değerlendirme, yerleştirme, kayıt, öğrenci takip, tesis kiralama, arsa ve malzeme tahsis, işletici seçimi, eğitsel, sosyal kültürel ve sportif faaliyetler süreçlerinin sisteme temel oluşturması ve gerekli kararların alınmasının amaçlandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Ayrıca çalıştayda 3 Temmuz 2014 tarihinden itibaren KYK’da yürütülen ‘Değişim ve Dönüşüm Projesi’ kapsamında planlanan takvime uygun olarak analizi tamamlanan mevcut süreç uygulamalarında iyileştirme, geliştirme ve değişiklik konuları da masaya yatırıldı. Delphi Modeli kullanılarak gerçekleştirilen çalıştayda, süreçlerde ve sistemde ortaya çıkan problemleri ve bu problemlerin doğmasına neden olan temel sebepleri belirlemek amacıyla ‘Balık Kılçığı Tekniği’ uygulandığı söylendi. Bu teknikle birlikte binden fazla tespit yapılarak, çözüm alternatifleri önerildiği belirtildi. Çalıştayda ortaya çıkan çözüm alternatiflerinin ilgili makama aktarılacağı bildirildi.

Çalıştay raporu doğrultusunda Kredi ve Yurtlar Kurumu yeni yazılımının alt yapı ve ortam planlamaları ile detay gereklilikleri belirlenecek. Projenin bundan sonraki aşamasında yazılımın gerçekleştirilmesine yönelik temin, hizmet ve kuruluma dair çalışma ve dokümantasyon yapılacağı belirtildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!