Bodrum'a Kültürpark projesi

Güncelleme Tarihi:

Bodruma Kültürpark projesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2014 01:15

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, sürdürülebilir turizme büyük katkı sağlayacağını düşünülerek en az 35 dönümlük alanda 'Bodrum Kültür Park" projesinin hayata geçirileceği bildirildi. Projeyle ilçenin tarihini anlatan minyatürlerinin sergilenmesinin hedeflendiği belirtildi.

Haberin Devamı

Maket Şehir Limited şirketi tarafından hazırlanan Bodrum Kültür Park Projesi'nin tanıtımı Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon'un makamında yapıldı. Şirket yöneticileri Kenan Temizel ve Veysel Kerim Temizel tarafından yapılan sunumda, Bodrum'un tarihi dokusunu ve doğal güzelliklerini yansıtmak için hazırlanan proje ile ilgili bilgi verildi. Veysel Kerim Temizel, 6 ayda hazırlanan projenin hayata geçirilmesi ile Bodrum'un turizm potansiyeline önemli katkıda bulunulacağını belirtti. Temizel şöyle dedi:
"En az 35 dönüm arazi üzerinde gerçekleştirilecek projede, Bodrum'un tarihi ve kültürel değerlerinin minyatürleri yer alıyor. Alan içerisinde yönetim binası, kafeterya, ziyaretçilerin ve çocukların eğlenebileceği ortamlar olacak. Ayrıca sanat çadırları ile sanatsal faaliyetler de ziyaretçilere sunulacak. Şu anda ayakta olan ya da olmayan bir çok eserin yer alacağı bir 'Kültür Park' kapsamında hazırlanan projenin içerisinde yapay bir gölet ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'de yer alacak."

Bodruma Kültürpark projesi

"YER TESPİTİ YAPIP KISA SÜREDE PROJEYE BAŞLAYACAĞIZ"
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, sürdürülebilir turizm için bir çok çalışmayı hayata geçirdiklerini söyledi. Bodrum'da sürdürülebilir turizm için kültür ve sanatın öneminin çok fazla olduğunu belirten Başkan Kocadon şöyle konuştu:
"Çünkü, insan merak ettiği yere gider. Burada Bodrum'un tarihini anlatan minyatür eserler olacak. Bodrum Myndos Kapısı'ndan tutun da belki sanayi sitemizin altındaki hipodroma kadar, antik tiyatromuza kadar bir çok eseri, burada sergileme imkanımız olacak. Bu aynı zamanda insanların merakını giderme yeri de olacak, dinlenme yeri de olacak. Halkımızın güzel bir hafta sonu geçirme yeri olacak. Bodrum'a gelen turistlerin belki tek tek gezme imkanı bulamadığı eserleri de turistler, bir arada görme şansını bulacak. Tabi bu arada British Museum'da olan Mausoleum'un bir çok eseri de burada minyatür olarak sergilenebilecek. Önce minyatür olarak başlarız ve daha sonra gerçeği gelir. Projemizin adı da 'Bodrum Kültür Parkı'dır. Kısa sürede yer tespiti yaparak projeye başlayacağız."
Bodruma Kültürpark projesi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!