Yunanistan’daki cumhurbaşkanlığı seçiminde rüşvet iddiası

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan’daki cumhurbaşkanlığı seçiminde rüşvet iddiası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2014 13:47

Yunanistan, rüşvet skandalı iddiaları ile çalkalanıyor. Ülkeyi sarsan yeni rüşvet skandalı iddiasını siyasi partiler veya medya değil, Yunanistan’ın 1 numaralı stand-up’çısı Lakis Lazopulos ortaya attı.

Haberin Devamı

Lazopulos bugün bir televizyon programında, koalisyon hükümeti (Merkez sağcı Yeni Demokrasi ve sosyalist Pasok) tarafından desteklenen Cumhurbaşkanı adayı Stavros Dimas’a oy vermeleri için bir milletvekilinin rüşvet aldığını, bir diğerine ise rüşvet teklifi yapıldığını ihbar etti.

Lazopulos, rüşvet alan milletvekilinin kimliğini açıklamazken, rüşvet teklif edilen milletvekilinin ünlü tiyatro ve dizi sanatçısı Pavlos Haikalis olduğunu söyledi.

Yunanistan’daki cumhurbaşkanlığı seçiminde rüşvet iddiası

İddiaları ortaya ilk atan isim Yunan komedyen Lazopulos oldu.

Bağımsız Yunanlılar (ANEL) partisi milletvekili Haikalis de programa telefonla bağlanarak Lazopulos’u doğruladı.

Haberin Devamı

Haikalis, “İş dünyasında tanınan biri, bana 700 bin euro peşin para, bankaya olan kredi borcumu halletme ve bir reklam anlaşması önerdi. Yani 2-3 milyon euro’luk bir teklif. Kendisiyle iki kez görüştüm” dedi.

Yunanistan’daki cumhurbaşkanlığı seçiminde rüşvet iddiası

Kendisine rüşvet teklif edildiğini doğrulayan Haikalis

SAVCILIK DOĞRULAMADI

Haikalis, söz konusu kişi ile yaptığı görüşmelerin ses ve görüntü kayıtlarını savcılığa teslim ettiğini de açıkladı.

Atina Savcılığı’ndan “Ses ve görüntü kayıtları inceleniyor. İlk değerlendirmeler, Haikalis’in ihbarlarını kanıtlamıyor” bilgisi sızdırıldı.

Hükümet Sözcüsü Sofia Vultepsi ise “Haikalis rezil bir piyes oynuyor” dedi.

rüşvet önerdiği ileri sürülen kişinin Başbakan Andonis Samaras ve eski Başbakan Yorgo Papandreu’nun eski ekonomi danışmanlarından Yorgo Apostolopulos olduğu iddia edildi. Apostolopulos bir süre öncesine kadar ANEL partisi lideri Panos Kamenos’un da danışmanı idi.

İLK TURDA YETERLİ OYU ALAMADI

Yunanistan’da cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu 17 Aralık’ta yapıldı. Üç yüz sandalyeli Yunan Parlamentosun’da 200 oyun gerektiği ilk turda Dimas sadece 160 oy alabildi.

Haberin Devamı

23 Aralık’ta yapılacak ikinci turda da yine 200 oy gerekiyor. 29 Aralık’taki üçüncü ve son turda ise aranan oy sayısı 180. Tek aday Dimas bu oyu toplayamazsa ülkede erken seçim ilan edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!