KOSGEB desteği Çiğli'de

Güncelleme Tarihi:

KOSGEB desteği Çiğlide
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2014 13:21

ÇİĞLİ Belediyesi'nin KOSGEB işbirliği ile yürüttüğü uygulamalı girişimcilik eğitimleri ilk başvurularını almaya başladı.

Haberin Devamı

Çiğli Belediyesi başta kadınlar, yaşlılar ve engellilere yönelik olmak üzere uyguladığı projelere bu yılda KOSGEB ile yaptığı işbirliği projesiyle devam ediyor. Çiğli Belediyesi ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı olan KOSGEB arasında imzalanan protokol çerçevesinde ilk başvurular aralığın ilk haftasından itibaren alınmaya başlandı. Kendi işini kurmak isteyenlere yüksek miktarlarda kredi sağlayan girişimcilik kursuna şimdiye kadar 90'ın üstünde başvuru oldu. 9 gün sürecek olan kurs programı uygulaması sabah 09.00 ile 15.00 saatleri arasında Çiğli Belediyesi eski binasında yapılacak. Çiğli Belediyesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ortaklığında geliştirilen uygulamalı girişimcilik eğitiminin amacı; girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak.

KOSGEB desteği Çiğlide

Çiğli'de yaşayan herkesin sorunlarına sosyal projeler vasıtasıyla yanıt vermeye çalıştıklarını, bu amaçla girişimcilik ruhuna sahip vatandaşların ilçede desteklenmesini ayrıca çok önemsediklerini belirten Çiğli Belediye Başkanı Hasan
Arslan, "İhtiyaçlar doğrultusunda yapılan çalışmalarımıza yeni bir tanesini daha eklemiş olduk. Bizim için herkesin kendi hayal ettiği işi yapması adına destek sunmak önemlidir. İlçemizde yaşayan vatandaşlarımıza; çocuk, yaşlı, engelli demeden sosyal projeler üretmeye, bunları da ivedilikle hayata geçirmeye çabalıyoruz. KOSGEB ile yaptığımız işbirliği sayesinde girişimcilik eğitimi almalarını sağlıyor, kendi hayal ettikleri işleri kurmalarına yardımcı oluyoruz. Bu anlamda Çiğli'de girişimcilik ruhu özgür bırakılmalı. Belediye olarak her zaman bunun takipçisi ve destekçisiyiz. Başarılı işletmelerin ilçemize kazandıracağı prestij bizler için önemli" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!