Kadın kıyafeti giyip öldürdüğü anne-kızın cenazesine katıldı

Güncelleme Tarihi:

Kadın kıyafeti giyip öldürdüğü anne-kızın cenazesine katıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2014 13:24

KONYA’nın Ilgın İlçesi’nde evlerinde bıçaklanarak öldürülen 40 yaşındaki Fatma Geçitli ile 10 yaşındaki kızı Betül Geçitli’nin cinayet zanlısının, komşuları 32 yaşındaki Aydoğan Ü. olduğu saptandı. Jandarma tarafından gözaltına alınan ve suçunu itiraf ettiği belirtilen Aydoğan Ü.’nün, tanınmamak için kadın kıyafeti giyerek cinayeti işlediği, kurbanlarının cenaze törenine katıldığı ortaya çıktı. Aydoğan Ü. ifadesinde Fatma Geçitli’nin, daha önce 3’ü resmi nikahlı toplam 6 evlilik yaptığı öne sürülen eşi 36 yaşındaki G.Ü. hakkında dedikodu yaptığı için cinayeti işlediğini söyledi.

Haberin Devamı

Eşi 3.5 yıldır Katar’da inşaatta çalışan 2 çocuk annesi Fatma Geçitli, 6’ıncı sınıf öğrencisi kızı Betül ile 12 Aralık Cuma akşamı amca çocuklarına misafirliğe gitti. Anne ve kızı saat 22.30’da bir televizyon kanalında izlediği çok sevdiği diziyi yarıda bırakıp evlerine döndü.

AİLESİNE ULAŞAMAYINCA CİNAYET ORTAYA ÇIKTI

Kadın kıyafeti giyip öldürdüğü anne-kızın cenazesine katıldı

Eşi ve kızı ile her gün telefon ve internetten üzerinden görüşen Katar’da çalışan Hazireti Geçitli, 13 Aralık cumartesi günü saat 06.00’dan itibaren ailesinden haber alamaması üzerine, durumu Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi 22 yaşındaki oğlu İlyas Geçitli’ye bildirdi. İlyas Geçitli de ulaşamayınca, bu kez aynı mahallede oturan amcası Osman Geçitli’ye haber verdi.

Haberin Devamı

CANSIZ BEDENLERİNİ BULDU

Saat 19.00’da eve giden Osman Geçitli, kapıyı açan olmayınca, evin arkasında havalandırmak için bırakılan camsız pencereden bir çocuğun içeri girerek kapıyı açmasını sağladı. Kapıyı açıp çıkan çocuk, anne kızın içeride hareketsiz yattığını Osman Geçitli’ye söyledi. Yengesi ve yeğeninin sobadan zehirlenmiş olabileceğini zanneden Osman Geçitli de jandarma ve 112 acil servise haber verdi.

Eve gelen jandarma ve sağlık görevlileri içeri girdiklerinde oturma odasında Fatma Geçitli ile yatağında yorganın altında olan kızı Betül Geçitli’nin defalarca bıçaklanarak öldürülmüş olduğunu saptadı.

ANNE 52, KIZI 11 YERİNDEN BIÇAKLANMIŞ

Ilgın Devlet Hastanesi Morgu’nda yapılan otopside annenin göğüs ve sırtından 52, kızında 11 yerinden bıçaklandığı saptandı. Anne ve kızı pazar günü Göstere Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verildi. Acı haberi alıp Katar’dan dönen Haziret Geçitli ise cenaze töreni sırasında güçlükle ayakta durabildi.

JANDARMA KOMŞUDAN ŞÜPHELENDİ

Jandarma Genel Komutanlığı ve Konya İl Jandarma Komutanlığı, cinayeti aydınlatmak için özel bir ekip kurdu. Geçitli ailesinin yakınları ve mahallede oturan çevresindekilerin ifadesine başvurdu. Ardında Fatma Geçitli’nin cep telefonu, bilgisayarı, olay yerinde bulunan deliller kriminal laboratuvarında incelendi. Ardından Jandarma, Fatma Geçitli’nin yaklaşık 100 metre ileride oturan, ve son 20 yılda 3’ü resmi nikahlı olmak üzere 6 kez evlendiği öne sürülen komşusu G.Ü. ile sık sık görüştüğünü saptadı. Olaydan sonra ifadesine başvurulan ve olaydan bilgisi olmadığını söyleyen G.Ü, bu tespitin ardından tekrar gözaltına alındı. Bu kez çelişkili ifadeler vermesi üzerine araştırmaya derinleştiren jandarma, zanlının evi bilen ve tanınmamak için farklı kıyafet giyebileceğini üzerinde durdu. Bunun üzerine G.Ü.’yü kendi evine götürüp elbise dolabından çalınan bir kıyafetinin olup olmadığını sordu. G.Ü. de, hırka, patik, çorap, bone ve eşarbının olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

İNTERNETTEN KONTROL ETTİ

G.Ü.’nün bazı kıyafetlerinin olmadığını söylemesi üzerine jandarma, eşi Aydoğan Ü. üzerinde araştırmasını derinleştirdi. G.Ü.’nün ifadesinde eşinin olaydan yaklaşık bir hafta önce, "Ben cezaevine girersem, bana bakar mısın?" dediğini söylemesi üzerine, Aydoğan Ü., dün şüphe üzerine gözaltına alındı.

Aydoğan Ü.’nün, evindeki bilgisayarında yapılan incelemede ise anne ve kızının cesedi bulunduktan sonra internette arama motorunda, ‘Aydoğan Ünal Göstere Köyü Cinayet’ diye yazarak, soruşturmada anının geçip geçmediğini kontrol ettiği saptandı.

3 AY ÖNCEDEN PLANLAMIŞ

Kadın kıyafeti giyip öldürdüğü anne-kızın cenazesine katıldı

Gözaltına alınan ve yapılan sorgulamada suçunu itiraf eden Aydoğan Ü., ifadesinde, ”Ben Kırşehirliyim. Yetim ve sokaklarda, otogarlarda büyüdüm. Burada eşim ile birlikte oturuyorum. Eşim daha önce evlilikler yapmış. Köylüler, eşim hakkında dedikodular ve asılsız ithamlar yapıyordu. Eşim de, hakkında yapılan dedikoduları bana söylüyordu. Fatma Geçitli’nin de hakkında dedikodu yaptığını söyledi. Ben de buna kızdım ve kinlendim. Yaklaşık 3 ay öncesi plan yaptım” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

EVE 6 KEZ GİZLİCE GİRİP KEŞİP YAPMIŞ

Fatma Geçitli’nin evinine gizlice girebilmek için kıyafet değiştirip keşif yaptığını ve olay günü havalandırma için kullanılan camı olmayan pencereden girdiğini itiraf eden Aydoğan Ü.’nün ifadesinde, ”Eşim, Fatma Geçitli ile sürekli görüştüğü için bir kaç kez misafirliği gitmiştik. Misafirliğe gittiğimizde eve gizlice nasıl girebileceğimi araştırdım. Daha sonra 6 kez kıyafet değiştirerek gizlice girdim. Olay günü de arka pencereden sessizce girdim” dediği öğrenildi.

SES ÇIKMASIN DİYE PATİK VE ÇORAPLA GELMİŞ

Tanınmamak için eşinin kıyafetlerini giyip eve gizlice girdiğini belirten cinayet sanlısı Ü.,’nün, ”13 Aralık Cumartesi günü saat 02.00 sıralarında eşimin kıyafetleri uzun bir hırka, bone, eşarp giyip eve geldim. Ses çıkmasın diye de patik ve üstüne çorap giydim. Yanıma biri yedek olarak iki bıçak almıştım. Eve girdiğimde Fatma Geçitli uyandı ve beni fark eti. Önce göğsünden defalarca bıçakladım. Bu sırada direndi ve boğuştuk. Sonra yere yığıldı. Bu kez de sırtından defalarca bıçakladım. Kullandığım bıçak eğildi. Bu kez ikinci bıçağı çıkartıp kullandım. O sırada Betül de uyandı. Sadece gözlerim görünüyordu. Ama Betül ’enişte sen misin?’ dedi. Beni tanıdığı için önce ağzını kapatmak için ayağımla yüzüne bastım. Sonra da yorganın altında olan Betül’ü bıçakladım. Köyde de bana çoğu kişi ’enişte’ diye hitap ederdi. Betül beni tanımasaydı öldürmeyecektim. Kızı öldürdüğüm için pişmanım” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

KIYAFETLERİ SOBADA YAKMIŞ

Olaydan sonra evine gidip kapı girişinde kıyafetlerini çıkartıp sobada yaktığını öne süren Aydoğan Ü.’nün, cinayetlerde kullandığı iki bıçağı da eşi G.Ü. ile Ilgın merkezdeki bir su kanalına attığını söylediği belirtildi.

YAKALANMASAYMIŞ ÖLDÜRMEYE DEVAM EDECEKMİŞ

Eşi hakkında yapılan dedikodulara çok kızdığı ve kinlendiğini belirten Aydoğan Ü.’nün, ”Fatma Geçitli ile birlikte köydeki bazı kişileri de öldürmeyi planlıyordum. Yakalanmasaydım onları da öldürecektim” dediği belirtildi.

ANNE VE KIZIN CENAZE TÖRENİNE KATILMIŞ

Jandarma, Aydoğan Ü. ile eşi G.Ü.’nün, cinayetlerin ardından anne ve kızın cenaze törenine katıldığı ve ailesine başsağlığı dilediğini de saptadı.

Haberin Devamı

ÇELİK YEKLE TATBİKATA GETİRİLDİ

Aydoğan Ünal, bugün çelik yelek ve geniş güvenlik önlemi altında önce kendi evine getirilip, kıyafetlerin nasıl yaktığını, sonra da cinayetin işlendiği eve getirip cumhuriyet savcısına anne ve kızı nasıl öldürdüğünü anlattı. Ünal, evde yapılan tatbikatın ardından bıçakları attığı su kanalının yerini gösterdi. Aydoğan Ü. ile eşi G.Ü. ifadelerinin ardından adliyeye sevkedildiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!