Yüreği birine, mantığı diğerine kayıyor

İki aşk arasında bocalamak pek sık rastlanan bir durum. Bunda şaşılacak bir şey yok, çünkü bir genç kadını birçok kişi ister, o ise birini seçer ve evlenir.

Haberin Devamı

Ama işte burada farklı bir olay çıkıyor karşımıza, bu genç hanımın aklı bir birine, bir diğerine gidip geliyor. Yüreğini genç olan sevgiliye kaptırmış ama maddi olarak, kariyer olarak, gelecekte rahat edeceğini düşündüğü diğer olgun yaştaki beyefendiye “evet” demeye neredeyse kararlı.
İyi de bu adam neredeyse babası yaşında. Onu rahat ettirecek olması, kariyerine destek olması yeterli mi “evet” demek için.
Diğeri hem gençmiş, hem de parasız. Ailesi de evliliklerine karşıymış. Sevse de, yüreği ona kaysa da, baştan kaybetmiş bu genç adam.
Bana kalırsa ikisi de evlilik için uygun adam değil. Belki şu anda bunu kabul etmeyecek ama her ikisiyle de mutlu olacağına inanmıyorum.

Benim için neredeyse birbirlerini öldüreceklerdi

Merhaba Feyza Abla, ben 34 yaşında, üniversite mezunu genç bir kadınım. İyi bir kariyerim var. İki yıl önce nişanlımdan ayrılmıştım, oysa birbirimizi seviyorduk. Ancak düğüne üç ay kala ailesi yüzünden ayrıldık, tamamen bitti.
O dönem yaşadığım bunalımı acıyı hayal kırıklığını tahmin edersiniz herhalde. O dönemlerde işyerinde beraber çalıştığımız, benden yaklaşık 33 yaş büyük bir beyefendiyle dertleşmeye başlamıştım. Yaşını göstermiyordu aslında ve bana karşı çok olgun, anlayışlı sabırlı davranıyordu. Arabasıyla dolaşıyor, sürekli dertleşiyorduk. Bunaldığım zamanlar işyerinden birkaç saatliğine ayrılmama izin veriyordu.
Bu böyle giderken, birkaç ay sonra o kişiye ilgi duymaya başladım; çünkü bana sonsuz huzur veriyordu ve ben eski nişanlımın boşluğunu adamla doldurmaya hatta onunla evlenmeye bile karar vermek üzereydim.
Ailemin maddi durumu iyi değil, bütün sorumlulukları benim omzumda. Onunla çok huzurluydum; beni gezdiriyordu, yemeğe gidiyorduk, ne istesem yapıyordu; bu da benim çok hoşuma gidiyordu. Ancak aramızdaki büyük yaş farkı beynimde soru işaretiydi. Bunu kafamdan atamıyordum.
Örneğin el ele dolaşmaya, çevre ne der diye utanıyordum. Bizi birileri yan yana gördüğünde baba-kız sandıkları için yerin dibine giriyordum. Bu arada gel zaman git zaman, 3 ay sonra yine işyerinde bu defa benden 6 yaş küçük bir genç, benden çok hoşlanmış.
Benim çok sonradan haberim oldu. Yine de 1 yıl boyunca onu devamlı reddettim. Birçok sebep gösterdim; hem yaşı benden küçüktü hem de hayatımda biri vardı. Ancak sevgilim olan kişiyleyken de, ailem ne der diye çok rahatsız oluyordum.
Bu genç adam da beni kazanmak için aklınıza ne geldiyse yaptı ve başarılı da oldu. Onun gençliği, neşeli biri olması, üzerime çok düşmesi hoşuma gidiyordu. Benim için yaptıkları da. Bir zaman sonra bu iki aşk arasında boğulmaya başladım.
Biri yaşı büyük maddi durumu iyi, bana bir gelecek vaat eden, çok iyi anlaştığım bir meslektaşımdı. Benimle hiç ters düşmez, hiç kavga etmezdi, beni çok iyi anlıyordu. Diğer gencin ailesi ise beni, yaşım büyük, diye istemiyordu.
Bu ilişkiyi benden büyük sevgilime anlatmak zorunda kaldım. Ondan vazgeçtiğimi, bu gençle evlenmek istediğimi söyledim ona. Tabii kıyamet koptu. Gidip diğer gence benimle ilişkisi olduğunu anlattı. Neredeyse birbirlerini öldüreceklerdi. Araya girdim, ikisini de sakinleştirdim, birbirlerinden uzak tuttum.
Yaşlı beyefendi bana o genci kötüledi. Onun benden faydalanmak istediğini iddia etti. Gelecekte iyi bir kariyer sahibi olacağım için benimle evlenmek istediğini, paramı yemeye hazırlandığını söyledi.
Genç olan ise lise mezunu, ailesi maddi olarak yanında olamıyor. Aslında zor durumda ama beni çok sevdiğini, ondan ayrılırsam kendini öldüreceğini söyledi. Bu durumda ondan ayrılma cesaretini gösteremedim. O genç hayatımda biri olduğunu bile bile benden ayrılmadı, hâlâ da benimle evlenmek istiyor. Diğeri de beni bırakmadı, o da evlenmek için ısrar ediyor.
Kısacası Feyza Abla, ben o genç adamı seviyorum ama maddi durumu çok kötü. Şimdi o beyefendi o gençle ayrıldığımızı sanıyor. O da her şeyi göze almış durumda, bana gelecek vaat ediyor. Maddi manevi çok yardımlarını gördüm, inkar edemem. Mesleğimde ilerlememe yardım ediyor. Ve şu an maddi olarak aileme bakmak zorundayım. Ne olur bana yol gösterin, ne yapmam lazım?
Biliyorum baştan beri hatalar yaptım; sebebi ise boşluğa düşmemdi. Şimdi düşünmekten beynim ağrıyor, lütfen yol gösterin bana. Aslında o genç adamı seviyorum ama durum ortada. Benden büyük olanda da maddi manevi huzur var, gelecek var, aradığım hayat onda. Yine de...
Rumuz: Kararsızlığın dibindeyim

Yazarın Tüm Yazıları