Kadınların dilinden yine kadınlar anlar

Güncelleme Tarihi:

Kadınların dilinden yine kadınlar anlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2014 01:15

Gençlik yıllarından beri takıya olan düşkünlüğü, Meral Tahincioğlu Peltekçi’yi kendi takılarını üretmeye yönetmiş. İki çocuğunu büyüttükten sonra ‘Mers Silver’ markasını yaratan Peltekçi, gümüş ve doğal taşlar kullanarak tasarladığı takılara kadınların enerjisinin can verdiğini söylüyor.

Haberin Devamı

Takı tutkunuz ne zaman başladı?
- Gençlik yıllarımdan beri takıya farklı bir düşkünlüğüm vardı. Genelde sade ve tek renk giyinmeyi seçerim, ancak kıyafetlerimi mutlaka takıyla kombine ederim. Bu konuda çevremden de oldukça beğeni almışımdır. En büyük desteği ise kuyumcu ve imalatçı olan eşimden aldım. Kendime ait bir mağazam olması için beni heveslendiren o oldu.

Eşinizle birlikte çalıştınız mı hiç?
- İki sene kadar eşimin atölyesinde çalıştım. Bu bana çok büyük bir tecrübe kazandırdı. Şu an 5 senelik bir markayız.

Tasarım yaparken nelere dikkat edersiniz? Sizin için en özel olan malzeme hangisi?
- Doğal taşları çok severim, her zaman onlardan ayrı bir enerji alırım. Doğal taşları gümüşle birleştiriyorum, ortaya çok güzel şeyler çıkıyor. Her kişiye özel bir doğal taş vardır ve insan o taşı görünce aldığı enerjiden onun kendi taşı olduğunu anlar.

Özel bir figürünüz var mı peki?
- Takılarımın üzerine hayvan figürleri ekliyorum. Özellikle de yılan figürünü bolca kullanıyorum. Önceleri yılandan korksam da artık takılarımın üzerinde görmekten çok memnun oluyorum.

2015’TE MELEK KANATLARI MODA

2015’te takılarda hangi trendleri göreceğiz?

- Uluslararası trendleri takip etmek için yurtdışındaki fuarları izliyorum. Önümüzdeki yıl melek kanatlarını her yerde göreceğimizi söyleyebilirim. Biz de yurtdışından ahşap melek kanatları getirtip tasarım yaptık. Özel müşterilerim, fikirlerini almak için gösterdiğimde çok beğenip anında aldılar. Daha vitrine koymadan tükendi diyebilirim. Önümüzdeki yıl bir de at figürleri moda olacak. Çünkü bu yıl keçi yılı ve özellikle keçi yılında doğanların üzerinde at figürü taşıması gerekiyor. Bu fikirden yola çıkarak at figürlü kolye ve bileklikleri bu yıl oldukça göreceğiz.

Ünlü isimlerden kimler sizin tasarımlarınızı takmayı tercih ediyor?
- Gelinimiz Aylin Tahincioğlu, tasarımlarımı üzerinden eksik etmiyor ve her zaman bana da ilham kaynağı oluyor. Onun dışında Gülben Ergen, Sibel Can, Nur Yerlitaş, Arzu Sabancı ve Neslişah Alkoçlar da müşterilerimiz arasında.

ÖNCELİĞİM MUTLULUK


Kişiye özel tasarım yapıyor musunuz?

- Elbette yapıyoruz. Bizim için öncelik, herkesi mutlu edebilmek. Bize gelen müşterimizi, hayalindeki takıyı hayata geçirerek mutlu etmeye çalışıyoruz. Kadınları mutlu etmek her ne kadar zor olsa da müşterilerimizi mutlu ettiğimizi söyleyebiliriz. Bir de her takının kendi hikâyesini oluşturduğuna inanırım. Çünkü tasarımlar, kadınların enerjisiyle canlanıp hayat buluyor.

Kadınların dilinden yine kadınlar mı anlıyor acaba?
- Çok doğru! Bana gelen müşterinin önce ne istediğini anlamaya çalışıyorum, zevklerini ve kişilik özelliklerini öğrenmeye çalışıyorum. Benim de yönlendirmelerim oluyor elbette ama öncelikle onların içindeki cevheri ortaya çıkarıyorum. Onların mutluluğu benim de mutluluğum. Kadınların daha rahat ve kendilerini daha özgür hissetmelerini sağlamak istiyorum.

Fiyat aralığınız nedir?
- 50 TL’den başlayıp 1200 TL’ye kadar uzanan bir fiyat aralığımız var. Bizim bir özelliğimiz de müşterilerimizin tektaşlarının aynınsın gümüşünü yapıyor olmamız. Çünkü değerli takıları kaybedebiliyorlar, seyahate götürmekten çekinebiliyorlar. Bu yüzden tektaşların gümüşünü yapıyoruz. Amacımız, pırlanta görünümlü tektaşların kullanımının artması.

En çok ne satıyorsunuz?
- Doğal taşlı kolyeler ve yılan derisi bileklikler çok satılıyor.

Haberin Devamı

SOYADIMLA DEĞİL ÜRÜNLERİMLE ÖN PLANA ÇIKMAK İSTEDİM

Marka adında neden soyadınız “Tahincioğlu”u kullanmadınız?

- Ailemle gurur duyuyorum, bu soyadını severek taşıyorum ama öncelikle kendi ürünlerimle ön plana çıkmak istedim, bu yüzden ilk etapta soyadımı kullanmadım. Takılarım beğenildikten sonra da gerçek kimliğimi gururla açıkladım.

Haberin Devamı

HAYALLERİMİN DE ÖTESİNDEYİM

Marka olarak hedeflediğiniz noktaya geldiniz mi?

- Hayallerimin de ötesine geçtim ve kendime yeni hayaller, hedefler belirledim. Şimdiki hayalim, Nişantaşı gibi bir lokasyonda, daha büyük bir mağazada hizmet verebilmek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!