CHP'li Güven Alsancak stadının geleceğini sordu

Güncelleme Tarihi:

CHPli Güven Alsancak stadının geleceğini sordu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2014 01:15

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Alsancak Stadı'na müsabakaya uygun değil raporunun verilmesi üzerine verdiği önergelerin dikkate alınmadığı belirterek konuyu yeniden gündeme taşıdı. Güven, Alsancak Stadı'nın, stat yapısı içinde, bitişiğinde veya eklentisi olarak AVM kurulup kurulmayacağı ve Altay Spor Kulübü'nün mağduriyetinin nasıl giderileceğini Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a sordu.

Haberin Devamı


Milletvekili Güven, Bakanlık tarafından geçen ağustos ayında verilen "Stadın müsabaka oynanmaya uygun olmadığı" raporunu hatırlatarak, stat ile ilgili son gelişmelerin soru işareti yarattığını belirtti. Hülya Güven, Bakanlık tarafından yapılan, Alsancak Stadı'nın yeri yine spor alanı olarak kalacak açıklamasının yeterli olmadığını savunarak, 1910 yılından bu yana futbol oynanan ve kültürel miras kapsamında olan 15 bin kişiye hizmet veren stat alanının aynı zamanda bir deprem olasılığına karşı çadır kent alanı olarak belirlenmiş olmasının da büyük önem taşıdığının altını çizdi. Güven ayrıca çeşitli tarihlerde Bakanların "Alsancak Stadı'nın yıkılmasının söz konusu olmadığı yada spor alanı olarak kalacak" şeklinde açıklamalarına karşın, Stadın yenilenerek sporseverlerin hizmetine verileceği konusunda net bilgi verilmediğini söyledi. Hükümetin bu açıklamalarının ve suskunluğunun, Stadın AVM'yi de kapsayan büyük bir rant alanının bir parçası olduğu kanaatini ortaya koyduğunu ve Alsancak Stadı'nın hangi amaçla kullanılacağına dair sunulan meclis araştırma önergesine henüz yanıt alamadıklarını belirten Güven, konuyla ilgili şimdi de soru önergesi verdiklerini bildirdi.

"ALTAY'IN MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİ"
CHP İzmir Milletvekili Güven, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, "Stadın müsabaka oynamaya uygun değil" raporunun neden bir yıl geciktiğini sordu. Folkart Altay Alsancak Stadı'nda kaç müsabakanın oynandığı ve stat alanında hangi spor dalında hizmet verileceği sorularının da yer aldığı önergede, stat içinde veya bitişiğinde AVM kurulmasının söz konusu olup olmadığına da açıklık getirilmesi istendi. Stadın tribün kapasitesinin ve kapalı tribünün de incelenmesi gerektiğini belirten Hülya Güven, statta kiracı durumunda olan Altay Spor Kulübü'nün mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi. Güven, mağduriyetin önlenmesi için Bakanlığın aldığı önlemleri sordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!