Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül istifa etti

Güncelleme Tarihi:

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2014 11:14

Her şey hurriyet.com.tr’nin ''Berlin’de Gizli Buluşma'' haberiyle başladı. Şişli'deki gerilim Hayri İnönü'nün eşi Nazlı İnönü'nün ''Sarıgül tehdit etti'' haberiyle tırmandı. Kavga bu sabah yeni bir boyut kazandı. Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün yardımcısı Emir Sarıgül, düzenlediği basın toplasında "Sayın İnönü nasıl bir ruh halindedir ki tartışmaya Mustafa Sarıgül'ü dahil etmektedir" dedi ve görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül istifa etti
EMİR SARIGÜL’ÜN İSTİFASINA KADAR NELER YAŞANDI

Haberin Devamı

İşte Sarıgül'ün açıklamalarından satırbaşları:

30 Mart yerel seçimlerinden sonra yurttaşlarımızın büyük bir teveccühüyle birlikte olduğumuz 29 meclis üyesiyle beraber sayın İnönü'nün başkanlığında göreve başladık. Ne yazık ki zaman içerisinde sayın İnönü ile meclis grubu arasında yönetim anlayışından kaynaklanan bir uyuşmazlık söz konusu olmuştur. Birkaç gün önce Genel Başkanımızın huzurunda Hayri Bey, değerli İstanbul Milletvekilimiz İhsan Özkes ve şahsımın katıldığı önemli bir görüşme gerçekleşmiştir. Bu görüşmede Genel Başkanım sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Şişlimize birlikte uyum içerisinde gerekli talimatları vermişlerdir. Ancak görüşmemizin üzerinden daha iki saat dahi geçmeden Genel başkanımızla görüşmenin mahremiyetine dahi saygı duymayan zihniyet gerek sosyal medyada gerekse de basın aracılığıyla yanlış bilgi kirliliklerine yol açmıştır. CHP grubu olarak bugüne kadar partimizin yıpranmaması, zarar görmemesi için verdiğimiz tüm uğraşlar ne yazık ki 29 meclis üyesi arkadaşımla birlikte görüyoruz ki sonuçsuz kalmıştır. Hayri Bey, grubumuzun görüşlerini almadan istediklerini yapma arzusundadır. Ne yazık ki sayın Genel Başkanımızın grubun önemini ısrarla altını çizerek belirtmesine rağmen grubu dinlemez, görüşünü almaz bilgi sunmaz noktaya gelmiştir" dedi.

Haberin Devamı

İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI

Emir Sarıgül, konuşmasının sonunda ise 'koltuğa değil halka bağlı siyasi bir gelenekten' geldiğini belirterek, "Gelinen bu noktada her fırsatta belediyeyi yönetemediğinden şikayet eden Hayri İnönü'ye istediği fırsatı vermek üzere bugün itibariyle öncelikle Şişli Belediyesi Başkanvekilliği görevimden ve Şişli Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevimden istifa ediyorum" diyerek istifasını açıkladı. Sarıgül, Şişli Belediye Meclis Üyesi olarak göreviyle Şişli'ye hizmet etmeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül istifa etti

Haberin Devamı

KÜFÜR VE TEHDİT İDDİALARINA YANIT VERDİ

Bir gazetecinin Hayri İnönü'nün kendisine küfür edildiği ve tehdit edildiği yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine Emir Sarıgül şu yanıtı verdi: "Öncelikle sayın İnönü kamuoyunu şu konuda yanıltmaktadır; Genel Başkanımızla birlikte başbaşa görüştük. Kendisinin hiçbir özel görüşmesi olmamıştır. Bu konuda tamamen kamuoyunu yanıltıcı bilgiler vermektedir. Ne tehdit, ne küfür, bizim asla ve asla tarzımıza uygun davranışlar değildir. Bu iftiralarla ilgili gerek eşi hanımefendinin iftiraları gerekse de sayın İnönü'nün bugün medyaya yansıyan açıklamaları sayın Sarıgül gerekli davaları hukuksal anlamda açmıştır. Bende gerekli davaları kendisine açacağım. Bu iftiralarla bu şekilde muhatap olmaktan Azra ve Ayşenur'un babaları olarak çok üzgünüm. Sadece kendim için değil 29 meclis üyesi adına da üzüntülerimi dile getirmek istiyorum. Buradaki mücadele sayın İnönü ile sayın İnönü'nün yok saydığı 29 CHP meclis üyesi arkadaşımızın mücadelesidir. Sayın İnönü, nasıl bir ruh halindedir ki nedenini bilmediğim şekilde konuya Mustafa Sarıgül'ü dahil etmek istemektedir. Bu konunun muhatabı başta sayın İnönü ve 29 meclis üyesidir".

Haberin Devamı

ONURUMUZU VE KİŞİLİĞİMİZİ HİÇKİMSEYE ÇİĞNETMEYİZ"

Konuşmasının ardından belediyeden ayrılan Emir Sarıgül'ü dışarıda bekleyen çok sayıda kişi alkışlar eşliğinde ve 'Şişli seninle gurur duyuyor' sloganlarıyla karşıladı. Burada kendisini bekleyenlere yönelik kısa bir konuşma yapan Sarıgül, "Her zaman dik duracağız. Hiçbir zaman haksızlığa karşı eğilmeyeceğiz. Her zaman Şişli'nin yanında olacağız. onurumuzu ve kişiliğimizi hiçkimseye çiğnetmeyiz" dedi.

GÖREVİ BIRAKTI TWEETLERE DEVAM ETTİ

Emir Sarıgül'ün düzenlendiği basın toplantısı sonrası sözlerini Twitter hesabından da şu şekilde paylaşıldı:
Sizin de bildiğiniz gibi, belediyemizle ilgili bir süredir kamuoyunu meşgul eden bazı gelişmeler yaşanmaktadır.
Bugün, hem bu konuda sizleri bilgilendirmek, hem de Şişli Bel. Meclisi CHP grubundaki arkadaşlarımızla aldığımız kararları paylaşacağız.
Bu konuda kamuoyunun önüne çıkmaktan dolayı üzüntülüyüz. Ancak gelişmeler bizleri bu açıklamayı yapmak zorunda bırakmıştır.

Haberin Devamı

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül istifa etti
Sarıgül ölümle tehdit etti
CHP’li Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün eşi Doçent Nazlı İnönü, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün kendilerini ölümle tehdit ettiğini söyledi. Nazlı İnönü, eşine istifa etmesi için büyük baskı yapıldığını iddia etti. İnönü, “Benden çok çocuklarım için korkuyorum” dedi.


Bildiğiniz gibi, CHP olarak 30 mart yerel seçimlerinden sonra, yurttaşlarımızın teveccühüyle 29 meclis üyemizle beraber Hayri İnönü'nün başkanlığında göreve başladık.
Ne yazık ki, zaman içinde Sayın Hayri İnönü ile meclis grubumuz arasında yönetim anlayışından kaynaklanan bir uyuşmazlık olmuştur.
Hayri Bey, Meclis Grubumuza danışmadan, görüş almadan, hatta bilgi dahi vermeden, yönetimde ciddi değişikliklere gitmek istemektedir.
Bir kaç gün önce, Genel Başkanımızın huzurunda, Hayri Bey ve şahsımın katıldığı bir görüşme gerçekleşmiştir.
Bu görüşmede, Genel Başkanımız, Şişlimize birlikte uyum içinde hizmet etmemiz konusunda bizlere talimat vermiştir.
Ancak CHP Meclis Grubu olarak, bugüne kadar partimizin yıpranmaması, zarar görmemesi için verdiğimiz tüm uğraşlar ne yazık ki sonuçsuz kaldı
Hayri Bey, grubumuzun görüşlerini almadan istediği değişiklikleri yapma arzusunda ve bunda ısrar etmektedir.
Benim adım Emir SARIGÜL.
Biz, koltuğa değil, halka bağlı bir siyasi gelenekten geliyoruz.

Haberin Devamı

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül istifa etti
İnönü ‘tehdit yok’ dedi
Hayri İnönü ile Mustafa Sarıgül arasında yaşanan sorunu çözmek için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirdiği İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, “İnönü, iki sefer tehdit edilmediğini söyledi” dedi.


Gücümüzü koltuktan değil, kendi kişiliğimizden ve halkımızın sevgisinden alıyoruz.
Gelinen bu noktada, her fırsatta Belediyeyi yönetemediğinden şikayet eden Hayri İnönü'ye istediği fırsatı vermek üzere Şişli Belediyesi Başkanvekilliği ve Başkan Yardımcılığı görevimden istifa ediyorum.
Sizlerin huzurunda,buradaki belediye meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte Şişli'mize hizmet etmeye devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum
Bununla birlikte, yine 29 Meclis Üyesi arkadaşımla birlikte Gerektiğinde partimiz için her tür fedakarlığı yapmaya hazır olduğumuzu da vurgulamak isterim.

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül istifa etti
Mustafa Sarıgül ve Hayri İnönü'den Berlin'de sürpriz zirve

SABAH TWITTER'DAN AÇIKLAMA

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, “Bana, ‘Emir Sarıgül seni tehdit etti mi’ diye sordular. Etmedi dedim. Beni tehdit eden Mustafa Sarıgül. Emir Sarıgül yanımda çalışıyor bana küfretti ama tehdit etmedi” dedi. İnönü'ye bu sabah Twitter'dan yanıt veren Mustafa Sarıgül, ''Hayretler içerisindeyim! Demek ki iyiliğin de bir bedeli varmış; Hayri'yi tebrik ediyorum!'' dedi. Bu açıklamadan saatler sonra oğlu Emir Sarıgül, Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti. Mustafa Sarıgül tepkisini yine Twitter'dan gösterdi: ''Üzülme oğlum...''

"HAYRİ'Yİ TEBRİK EDİYORUM!"

Sarıgül, İnönü'nün iddiaları üzerine Twitter'da şunları yazdı:

Hayri İnönü'nün bugünkü açıklamalarını okudum. Hayretler içerisindeyim!
Hayri, yıllarca benimle birlikte belediye meclis üyeliği yaptı. Kendisini belediye başkanlığına ben önerdim.
Demek ki iyiliğin de bir bedeli varmış; Hayri'yi tebrik ediyorum!
Belediye meclis üyelerini tanımayan bir belediye başkanı nasıl olur?
Ben belediye başkanı olduğum süre içerisinde meclis üyemiz Hayri İnönü'yü bir tek gün yanımdan ayırmadım.
Hayri susuyor, hanımefendi konuşuyor; hanımefendi susuyor, Hayri konuşuyor...
Görüyorum ki hanımefendi benimle ilgili övgü dolu sözlerini çabuk unutmuş.
Sayın Hayri İnönü, benim sitemlerimi tehdit olarak algılıyorsa, konuyu kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

''ÜZÜLME OĞLUM''

Mustafa Sarıgül, oğlunun istifasını açıklamasının ardından Twitter'da şöyle yazdı:
''Üzülme oğlum,
Gücünü her zaman
Hakk'tan ve
Halk'tan al..
Allah'ım yardımcın olsun..''

BAKMADAN GEÇME!