'Gençleşeceğim derken çirkinleşmeyin'

Güncelleme Tarihi:

Gençleşeceğim derken çirkinleşmeyin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2014 12:55

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Karabağlı, gençleşip güzelleşmek için botoks ve dolgu yaptırılmasının her zaman olumlu sonuç vermeyebileceği uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Karabağlı, son dönemin gözde estetik operasyonlarının başında dolgu ve botoks uygulamalarının geldiğini söyledi. Bu uygulamaların, birçok güzellik merkezinde uzman olmayan kişilerce yapıldığını savunan Karabağlı, "Her yerde botoks ve dolgu yaptırmayın. O kadar tehlikeli ki kullanılan maddelerin ne olduğu belli değil, yapan kişi nereye ne kadar enjekte edeceğini, komplikasyonlara karşı nasıl davranacağını bilmiyor, gelişigüzel yapıyor. Bunların yüzde 10-20'sinde sonuç iyi oluyor ama sorun çıkınca da bizler dahi çare olamıyoruz" ifadesini kullandı.

ŞAŞKIN İFADE

Karabağlı, yanlış botoks uygulamalarında karşılaştıkları sorunların başında "şaşkın yüz ifadesi" ve "kaşların orantısız olması"nın geldiğini anlattı.

Bu uygulamayı yaptıranlar 5-6 ayda eski haline dönse bile bu sürede günlük yaşamlarından uzaklaştığını dile getiren Karabağlı, "Ucuz diye yaptırıyorlar, 3-5 kuruşun peşine düşüyorlar, istediği sonucu alamayınca verdiği paranın 20 katını ödemeyi göze aldığı halde yüzlerini düzeltemeyip psikolojilerini bozuyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

"YANLIŞ UYGULAMALAR CİLTTE ÇÜRÜMELERE NEDEN OLUYOR"

Yakup Karabağlı, dolgu uygulamasında ise kullanılan ürünlerin içeriğine dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.

Dolguda dikkat edilmesi gerekenlere değinen Karabağlı, şunları kaydetti:

"Ürünlerin içinde bebek yağı ya da ne olduğu belli olmayan başka yağlar kullanıldığını görüyoruz. Bu ürünler, uygulandığı bölgede enfeksiyon başlatıyor ve ne yapılırsa yapılsın engel olunamıyor çünkü dokuların altına hızla yayılıyor, kistleşiyor ve ciltte çürümeler meydana getiriyor. Düzeltmek için o dokuyu kesip almak gerekiyor. Kısaca ehil olmayan ellerde, uygun ürün kullanılmadığı takdirde 'gençleşip güzelleşeceğim' derken eskisinden çok daha kötü duruma düşebilirsiniz. Uygun ellerde ise hiçbir sorun yaşanmıyor. Gerçek anlamda güzelleşmek ve sağlığınız için risk almamak için bunun eğitimini gören plastik cerrahlar ya da dermatologlardan başkasına botoks ya da dolgu yaptırmamalısınız yoksa cildinizde geri dönülemeyen hasarlar meydana gelebilir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!