Avukatıyla dinlemişler

Güncelleme Tarihi:

Avukatıyla dinlemişler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2014 01:46

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın Şike soruşturmasını yürüten savcı ve polislerle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunda, ‘Yıldırım’ın Şike davası kapsamında Metris Cezaevi’nde tutuklu bulunduğu sürede avukatlarıyla yaptığı görüşmelerin ortam dinlemesi kararı alınarak takip edildiği’ iddia edildi.

Haberin Devamı

Aziz Yıldırım’ın avukatlarının Şike soruşturma dosyası, dava dosyası ve Yargıtay belgelerinden elde ettikleri bilgilere göre yaptığı suç duyurusunda ‘Şoruşturmanın önceden bilindiğine dair’ iddialar da yer aldı. Avukatlar, dava dosyasına giren telefon tapelerini delil olarak suç duyurusuna koydu. Ayrıca Şike operasyonun hedefinde sadece Fenerbahçe gözükmemesi için Trabzonspor yöneticisi Nevzat Şakar’ın da dosyaya ilave edildiği ileri sürüldü. Suç duyurusundaki bir başka bölümde ise Fenerbahçe Kulübü yöneticisi ve avukatlarından Yasemin Merçil’in telefonlarının ve e-mail trafiğinin izlenmesine dair alınan mahkeme kararlarına yer verildi.

1 NOLU ŞÜPHELİ

Aziz Yıldırım’ın avukatlarının mahkeme belgeleri ile somutlaştırdığı iddialara göre; 12 Mayıs 2012’de Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçı sonrası çıkan olayları organize ettiği gerekçesiyle 26 şüpheli hakkında Organize Şube Müdürlüğü tarafından rapor hazırlandı. Bu olayların 1 numaralı şüphelisi ise Aziz Yıldırım’ın avukatlarından Yasemin Merçil oldu. Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdür Yardımcısı Ahmet Davulcu imzası ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan soruşturma talimatı izni istendi. Aralarında Merçil’in de bulunduğu 26 kişinin telefonlarının dinlenmesi talep ediliyordu. 7 Haziran 2012’de dönemin özel yetkili hâkimlerinden Vedat Dalda dinleme kararı verdi. 4 gün sonra da Organize Şube Müdürü Nazmi Ardıç, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan şüphelilerin görüntü ve ses kayıtlarının kamuya açık alanlarda kayıt altına alınması için izin istedi. Hâkim Hikmet Şen bu talebe onay verdi.

Haberin Devamı

İZLETİP YARGILAMIŞ

12 Haziran’da ise polis, Metris Cezaevi Müdürlüğü’ne yazı yazarak (o tarihte tutuklu bulunan) Aziz Yıldırım ve İlhan Yüksel Ekşioğlu’nun cezaevinde tutuklu bulunduğu süre içerisinde, kimler tarafından ziyaret edildiğinin, kimler tarafından para yatırıldığının, ziyaretçileri ile yapmış olduğu görüşmeler sırasında kayıt altına alınan ses ve görüntülerinin, yapmış oldukları telefon görüşmelerine ait ses kayıtlarının temin edilmesini istedi. 16 Haziran’da ise şüphelilerin MSN görüşmelerinin izlenmesi için izin istendi. Hâkim Hikmet Şen polisin bu isteğini de kabul etti. Hâkim Şen, aynı zamanda Şike davasının görüldüğü İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin üye hâkimiydi. Suç duyurusunda, Aziz Yıldırım’ın savunmasının önceden bilinmesi için avukatı Yasemin Merçil’in tüm iletişim araçlarının izleme ve dinlemeye tabii tutulduğunun altı çizilerek şu ifadelere yer verildi: “Bir avukatın mesleki çalışması için son derece hassas olan mecraların takibi neticesinde Avukat Merçil’in müvekkili Aziz Yıldırım ile alakalı hazırladığı tüm dilekçelere, savunma, tanık, delil gibi son derece önemli bilgilere kolaylıkla erişebilmek mümkün olmuştur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!