Çirkin iftira

Güncelleme Tarihi:

Çirkin iftira
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2014 01:51

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP’li Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün eşi Doç. Nazlı İnönü’nün dünkü Hürriyet’te yayınlanan iddiaları için “İftira” dedi.

Haberin Devamı

Doç. İnönü, Sarıgül’ün kendilerini ve çocuklarını ölümle tehdit ettiğini, istifa etmesi için eşine büyük baskı yaptığını söylemişti. “Söz konusu suçlamalar tamamen gerçek dışı ve çirkin bir iftira. Yasal haklarımı arayacağım” diyen Sarıgül’ün yazılı açıklaması şöyle:

YANIMDAN AYIRMADIM

“Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün eşi Nazlı İnönü, şahsımla ilgili gerçek dışı suçlama ve iftiralarda bulunmaktadır. Söz konusu suçlamalar tamamen gerçek dışıdır ve çirkin bir iftiradan ibarettir. Bugün aynı hanımefendinin şahsıma yönelik bu iftiraları nasıl söyleyebildiğini anlayabilmek mümkün değil. Büyük bir vefasızlıkla karşı karşıyayız. Çok üzüntülüyüm. Hayri İnönü, belediye başkanı olduğum son 5 yıl boyunca Şişli Belediye Meclisi’nde meclis üyesi olarak görev yaptı. Meclis çalışmalarını birlikte yürüttük ve kendisini bir gün olsun yanımdan ayırmadım. Hayri İnönü, o dönemde belediyenin bütün hesaplarını denetleyen ve onaylayan Denetim Komisyonu’nda da görev yaptı. Ayrıca Meclis Hukuk Komisyonu üyeliği de yaptı. Hayri İnönü’yü Şişli’ye belediye başkan adayı olarak bizzat ben önerdim.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU’NA YALANLADI

Daha bir gün önce Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun huzurunda, Hayri İnönü ile görüşmeler yapıldı. Hayri İnönü, bugün eşinin bahsettiği iddiaların hiçbirinden söz etmediği gibi bu tür iddiaların doğru olmadığını da açıkça ifade etmiştir. Milletvekilimiz Sayın İhsan Özkes’in de huzurunda yapılan görüşmelerde farklı konuşup, daha sonra gerçek dışı suçlama ve iftiraya kalkışmak nasıl bir ruh halidir, doğrusu anlamak mümkün değil.

DAVA AÇACAĞIM

Böylesi bir iftirayla karşılaşmış olmaktan dolayı çok üzüntülüyüm. Bu suçlama ve iftiraları kamuoyu önünde kesinlikle reddediyorum. Avukatlarım bu konuda gerekli işlemleri başlatacak ve yasal haklarımı sonuna kadar arayacağım. Onca yıllık siyasi emeğimin ve onurumun bu şekilde çiğnenmek istenmesine asla izin vermeyeceğim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!