Oylamamız açık karar pazartesi

Güncelleme Tarihi:

Oylamamız açık karar pazartesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2014 01:51

17-25 Aralık operasyonlarının ardından AK Partili 4 eski bakan hakkındaki suçlamaları soruşturan Meclis Komisyonu, dün yaptığı 10’uncu toplantıyla karar aşamasına geldi.

Haberin Devamı

Görev süresi 26 Aralık’ta dolacak olan komisyon, eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar’ın Yüce Divan’a gönderilip gönderilmeyeceğine pazartesi günü karar verecek. Anayasa ve Meclis İçtüzüğü’ne göre komisyon raporunun 10 Ocak’a kadar Meclis Başkanlığı’na verilmesi ve en geç 30 Ocak’a kadar Genel Kurul’da görüşülmesi gerekiyor. Komisyon Başkanlığı, AK Partili 4 milletvekili ile ailelerinin servetleri ve para hareketleri üzerinden Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) uzmanınca hazırlanan bilirkişi raporunu da komisyon üyelerine dağıttı. Komisyon Başkanı Hakkı Köylü ise bilirkişi raporunu üyelerin haftasonu değerlendireceğini belirterek, “Tartışacağız, karar vereceğiz. Yüce Divan oylaması el kaldırma suretiyle olacak. Oylama açık olacak. Orada herkes oyunu belli edecek. Hangi yönde çoğunluk çıkarsa, o çıkar. Her bakan için ayrı ayrı oylama yapılacak. Toptan oylama olur mu?” dedi. CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger de sundukları tanık listelerinin kabul edilmemesi, sadece tek bilirkişiyle çalışılması, banka murakıplarının görevlendirilmemesi ve 113 resmi çalışma gününde sadece 10 toplantı yapılması nedeniyle çalışmaların eksik kaldığını, kendileri için tatmin edici olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

IŞIK: SUÇLU KANAATİ OLURSA YÜCE DİVAN’A GÖNDERİRLER

Meclis’te konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Bazıları, ufak tefek hırsızlıkları falan yolsuzluk diye büyütüp şey yapmaya çalışıyor. Ona da karşıyız, onunla ilgili de mücadeleyi veriyoruz. Milletvekillerimizin kanaati, bu komisyonda arkadaşlarımızın suçlu olduğuna yönelik bir kanaat olursa Yüce Divan’a gönderir mi? Gönderir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!