Kaynağını açıkladı: Duydum

Güncelleme Tarihi:

Kaynağını açıkladı: Duydum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2014 23:49

‘Hukukçu sıfatıma uygun açıklama yaptım.’

Haberin Devamı

Galatasaray Başkanı, Fethullah Gülen Grubu’nun Yıldırım’dan para istemesine ilişkin, “Söylediğim husus, bunların Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri’nde yargılanmaları yanlıştır. Herkesten duyduğum gibi ‘Bir miktar talep edilmiş, onu vermediği için bir dava açıldığını duyuyorum’ dedim. Bir ithamda bulunmadım” dedi.

FETHULLAH Gülen Grubu’nun Aziz Yıldırım’dan 50 milyon dolar istediği iddiasıyla gündeme damga vuran G.Saray Başkanı Duygun Yarsuvat, konuyla ilgili duyumunu açıkladığını söyledi.
Şike davasında Yıldırım’ın yanlış mahkemede yargılandığı görüşünü tekrarlayan Yarsuvat, Kadir Has Üniversitesi’ndeki panelde öğrencilerle şu diyalogları yaşadı:
Öğrenci: Atilla Gökçe’nin haberinde Yıldırım ile ilgili ifadelerinizi okuduk. Elinizde somut belge var mı?
Yarsuvat: Yediğimiz yemekte konu tribün yasağına geldi. Bunun ortadan kalkması gerektiği adına sohbet ettik. Derken sohbette konu Fenerbahçe’ye geldi.

Haberin Devamı

‘ŞİKE YAPMIŞ YAPMAMIŞ BENİ İLGİLENDİRMEZ’

BİLİYORSUNUZ ben bir kulüp başkanından daha önce bir ceza hukukçusuyum. Aynı zamanda bir savunma avukatıyım.
Benim için önemli olan hukuktur. Olaylar şikeye gelince o zaman dedim ki “Aziz Yıldırım’ın özel yetkili ağır ceza mahkemelerinde yargılanması yanlıştır. Siz de açın kitapları. Ağır cezada yargılanması için silahlı suç örgütü olması gerekiyor. Bu davada silah yoktu.
Bu davanın herhangi bir noktasında da görev almadım. Ağır ceza mahkemelerinde yargılanmalarını konuştuk. Şike yapmış, yapmamış o beni hiçbir zaman ilgilendirmez. Bunun sebebi herkesten duyduğum bir miktar talep edilmiş onu vermediği için böyle bir dava açıldığı yıllardır söyleniyor.

‘O ZAMAN TÜRKİYE’DE YAŞAMIYORSUNUZ’

BİZ bunu ilk kez sizden duyduk. Daha önce böyle bir iddia dile getirilmemişti.
Yarsuvat: Siz o zaman Türkiye’de yaşamıyorsunuz. Ertuğrul Özkök, bundan epey süre önce bu konuya temas etmişti. Ertuğrul Özkök’ü seversiniz, sevmezsiniz. Aziz Yıldırım’ın Hapishaneden çıktığı ilk günlerde, Ertuğrul Özkök bunu yazmıştı. Ama Onu da tekzip ettiler.
Bunu söylemeniz hukukçu olarak ne kadar doğru?
Yarsuvat: Ben ithamda bulunmuyorum. Sadece yürütülen hukuki prosedürün yanlış olduğunu söylüyorum. Derslerde de söylüyorum. Gelin derslerime burada da ders versem burada da söylerim. Çünkü hukukçu sıfatıma uygun bir açıklama.
Daha sonra panel sonrasında basın mensuplarının gündeminde de bu konu vardı…
Peki Başkanım bu operasyon bu para verilmediği için mi başladı, ne düşünüyorsunuz?
Hanefi Avcı’nın kitabına bakın, o davayı açan savcıya da, kullandığı sıfata bakın. Bu davanın niye açıldığını görürsünüz.

Haberin Devamı

BAŞKANDAN iNCiLER...
Bundan sonra opera sanatına başlayacağım. Sesim çok güzel. Zaten benim sesimi çok severler. (Medyadan bahsediyor)’
Sizce G.Saray- F.Bahçe dostluğu istenmiyor mu?
- Benim düşüncem aksine tam tersi... Bunu o tepkiyi yapanlara sorun.’
Basketbolcu, futbolcu transferi olacak mı?
- Siz bir futbolcunun transferine sponsor olun biz alırız.’
Galatasaray medyada biraz arkada mı kalıyor?
- Buraya iş yapmaya geldik.’

Demek ki Olimpiyat Stadı'nda oynanıyor

PANELDE Beşiktaşlı bir taraftarın “Arena’yı bize neden vermediniz” çıkışına Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat şu yanıtı verdi: “Belki söylememem lazım ama söyleyeceğim. Beşiktaş’ın Avrupa Ligi’ndeki son grup maçı olan Tottenham karşılaşması vardı, nerede oynadı? Olimpiyat Stadı’nda oynadı. Demek ki o statta da maç oynanabiliyor.” Yarsuvat’ın bu sözleri salonda alkış aldı.

E-BİLET ELEŞTİRİSİ

Başkan Duygun Yarsuvat konuşmasında E-Bilet sistemini de eleştirerek, “Passolig alırken adını, soyadını, telefonunu tüm kimlik bilgilerini istiyorlar. Ayakkabı numarasını sormadıkları kalmış. Türkiye’de kişisel verilerin korunması Allah’a kalmıştır” dedi.

‘AZİZ YILDIRIM TEHLiKEDE

Haberin Devamı

YILDIRIM bunu yalanladı ama...
Yarsuvat: Yalanlayabilir. Çünkü Aziz Yıldırım hala tehlike altında. Yeniden yargılanacak. Ne olur diye düşünüyor. Bu yargılanan insan psikolojisidir.
O mahkemede yargılanması yanlış dedim. Bunu hangi hukukçuya sorsanız söyler. Herkes söylüyordu. Başkan olarak söyledim olay oldu. Bunu öğrencilerime de söylüyorum.. Ceza hukukçusu söylese bu kadar ses getirmezdi. G.Saray Başkanı söyleyince gündem oldu.
Açıklamanız için pişman mısınız?
Yarsuvat: Hayatta keşke demem. Yapmışsak yapmışızdır. Ne yapalım. Size de tavsiye ederim yapmayın.
Çok eleştirildiniz, baskı oldu mu?
Böyle bir baskı yok üzerimde. Ben baskıya karşı şerbetliyim. Bana baskı işlemez.

‘GiDiP İFADE VERiRiM’

Haberin Devamı

BUGÜN toplantı yapıp istifa edeceğiniz dahi iddia ediliyor...
Yarsuvat: Kim iddia ediyor bunları. Yönetim kurulu içinde de böyle bir şey olacağını hiç düşünmüyorum.
Eğer talep olursa bu konuda ifade vermeye gider misiniz?
Yarsuvat: Elbette savcının böyle bir talebi olursa mahkemeye gidip ifade veririm.

Cemaat meselesi hayal ürünü

F.Bahçeli yönetici Turhan Şahin, “Böyle bir olaya ne Fethullah Hoca’nın ne de cemaat mensuplarının cüreti yeter” dedi. Şahin ‘1 milyon üye projesi’ ile mali özgürlük kazanacaklarını ifade etti.

F.BAHÇE Yönetim Kurulu Üyesi Turhan Şahin, Duygun Yarsuvat’ın “50 milyon dolar” iddiasına ilişkin, “Cemaat meselesi tamamen hayal ürünü” dedi.
Yalova’da bir otelde, “Hedef 1 Milyon Üye Projesi”nin tanıtım toplantısına katılan Şahin, “Cemaat meselesi tamamen hayal ürünü.
Böyle bir şeyle ilgili ne Fethullah Hoca’nın cüreti yeter ne de o cemaat mensuplarının. Öyle bir şey asla mümkün değildir. Başkanımız bu konuda gerekli açıklamaları yaptı” ifadesini kullandı.

Mali özgürlük

Şampiyon olup dördüncü yıldızı takacaklarını ifade eden Şahin, Fenerbahçe’nin “Hedef 1 Milyon Üye Projesi”yle mali özgürlüğe kavuşacağını söyledi ve sözlerini şöyle tamamladı: “Bu projeyi Fenerbahçe’nin mali bağımsızlığı ve Fenerbahçe’nin halka açılması için düşündük. Tatbik edilen ve çalışılan bir projedir. F.Bahçe, dar bir çevrenin kulübü değil.”

Spor harbe dönüştü

Haberin Devamı

“SPOR oyunları harp oyunu haline geldi. Herkes kazanmak için düşmanlık yapar hale geldi. Kılıçlar çekiliyor, döner bıçakları ortaya çıkıyor, meşaleler atılıyor. Burada suçlar işleniyor. Almanya’da ben de ordaydım. Meşaleler Alman seyircilerin üstüne atıldı. Tedbirleri ev sahibi kulüp alması gerektiği halde Galatasaray’a ceza geldi. Korkunç birşeydi.
Seyircisiz sporun zevki olmaz. Sporcu da zevk almaz.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!