‘Çocukları öldürdük şimdi ne yapalım’

Güncelleme Tarihi:

‘Çocukları öldürdük şimdi ne yapalım’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2014 22:30

PAKİSTAN Peşaver kentinde bir okula düzenlenen ve 132’si çocuk 148 kişinin öldüğü saldırının şokunu atlatmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahriki Taliban Pakistan (TTP) militanları, salı günü daha çok asker çocuklarının gittiği Ordu Kamu Okulu’nu bastıktan sonra rastgele ateş açıp, bomba patlatarak yaşları 12 ila 16 arasında değişen 132’si öğrenci 148 kişiyi öldürmüştü. Bir güvenlik yetkilisinin verdiği bilgiye göre teröristler arasında gerçekleşen son konuşmalar, saldırı sonuna kadar teröristlerin Afganistan’daki Taliban yöneticileri ile telefonla irtibatta olduğunu gösterdi. Konuşmada “Konferans salonundaki bütün çocukları öldürdük. Şimdi ne yapalım” diye soran terörist, “Askerlerin gelmesini bekleyin. Onları öldürün, sonra kendinizi havaya uçurun” cevabını alıyor. Konuşmaların saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden Abuzer ve komutanı Ömer arasında geçtiği belirtildi. Pakistan güvenlik yetkilileri şimdi 16 Taliban komutanının peşine düşerken aileler ise korkunç saldırıda ölen çocuklarının cesetlerini teşhis etmeye çalışıyor.Taliban komutanlarının “küçük çocukları öldürmeyin” emrine rağmen katliamda Khola Altaf isimli beş yaşındaki bir kız çocuğunun da öldüğü ortaya çıktı. Khola, okulun kreşindeki ilk günündeydi.

Haberin Devamı

Arınç: En şiddetli şekilde kınıyoruz

? Başbakan Yardımcısı Arınç, okul katliamı nedeniyle dün Ankara’daki Pakistan Büyükelçiliği’ne taziye ziyaretinde bulundu. Arınç, taziye defterine şunları yazdı: “Bir ilim ve irfan yuvasında masum çocuk ve sivillerin katledilmesiyle sonuçlanan bu menfur terör eylemini en şiddetli şekilde kınıyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, aileleri ve Pakistan halkına başsağlığı, yaralılara da şifalar diliyoruz.”

Peşmerge’den Sincar’a operasyon

IRAK’ta Peşmerge güçleri Irak Şam İslam Devleti’ni (IŞİD) ağustos ayında ele geçirdiği Sincar’dan çıkarmak için büyük bir operasyona başlattı. Binlerce Peşmerge, ağır silahlar eşliğinde Musul’un Sincar ilçesine doğru ilerledi. Musul’un Zummar nahiyesinde dün sabah erken saatlerde yola çıkan Peşmerge konvoyunda çok sayıda tank, top, doçka ve katyuşa füzeleri gibi ağır silahlar olduğu görüldü. Zummar’ın etrafındaki köylerin tamamını önceki gün gerçekleştirdiği geniş çaplı operasyonla kontrolüne alan Peşmerge güçleri Şengal ilçesine doğru ilerliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!