Bob Geldof: Türkiye iyi tanınmıyor

Güncelleme Tarihi:

Bob Geldof: Türkiye iyi tanınmıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2014 01:22

Dünyaca ünlü sanatçı ve aktivist Bob Geldof, Türkiye’nin dışarıda marka olması için hükümet tarafından desteklenmesi gerektiğini belirterek, “ Marka yaratmaktan bahsediyorsunuz. Ancak Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye ödülü kazanan ‘Kış Uykusu’ filminin hükümet tarafından neden desteklenmediğini anlayamıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Bu yıl 15’inci yaşını kutlayan Marka Konferansı’nın en dikkat çekici konuşmalarından birini geçtiğimiz yılda olduğu gibi dünyaca ünlü sanatçı ve aktivist Bob Geldof yaptı. ‘Her zaman umut var’ ve ‘Hediye ekonomisi’ oturumlarında DJ Funky C ve başarılı model ve oyuncu Lily Cole ile birlikte yer alan Geldof, kurduğu yardım kuruluşu ‘Band Aid’ ile dünyayı sarsan ebola hastalığına dikkat çekti. Geldof, ebola hastalığının yalnızca Afrika’ya özgü değil global bir sorun olduğunu ve bütün dünyanın eğilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: “İngiltere, İsveç ve Almanya ebola için hızlı şekilde harekete geçti. Ancak Türkiye ebola için hiçbir şey yapmadı” dedi.

HÜKÜMET DESTEKLEMELİ

Türkiye’nin marka olması için yapılması gerekenler hakkında konuşan Geldof, bazı değerlerin hükümetler tarafından desteklenmesi gerektiğini söyledi. Geldof, Türkiye’ye her geldiğinde Türkiye’nin tarihini ve kültürünü ayakta tutan insanlarla tanıştığını söyleyerek, “Ancak Türkiye dışarıdan böyle tanınmıyor. Dışarıdan nasıl algılandığınız biraz da hükümetle alakalı. Marka yaratmaktan bahsediyorsunuz. Ancak Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye ödülü kazanan Kış Uykusu filminin hükümet tarafından neden desteklenmediğini anlayamıyorum. Devlet nasıl olur da bu filmi desteklemez. Cumhurbaşkanı ‘ifade özgürlüğüne inanan bir insanım’ diyor, ancak İstanbul için eylem yapmak amacıyla sokağa dökülen insanlara karşı çıktı” dedi. Konferansın bir diğer oturumunda Hürriyet Gazetesi yazası Ayşe Arman’ın sorularını yanıtlayan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı İstanbul’un marka kent olabilmesi için bir tasarım platformu oluşturulması gerektiğini söyledi. Eczacıbaşı, “Türkiye’de tasarım deyince akla bir adres gelmiyor. Tasarımı, yargılamayan ve odağına alan bir kurum oluşturmalıyız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!