ÇOMÜ’yü gururlandıran belge

Güncelleme Tarihi:

ÇOMÜ’yü gururlandıran belge
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2014 17:22

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), geçen yıl Avrupa Komisyonu tarafından verilen Diploma Eki (DE) belgesinin ardından bu yıl da eğitimde standartlaşma alanındaki en yüksek kalite belgesi olan Avrupa Kredi Transfer Sistemi Etiketi (AKTS) almaya hak kazandı.

Haberin Devamı

ÇOMÜ’nün de belgesini aldığı Avrupa Kredi Transfer Sistemi Etiketi, Diploma Eki ve Erasmus Kalite Etiketi ödül töreni, 17 Aralık’ta Ankara’da yapıldı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu 1. Müsteşarı Francois Begeot, Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Mesut Kamiloğlu ve ödüllendirilen üniversitelerin Rektör ve temsilcilerinin katıldığı törende, AKTS, DE ve e - kalite belgesi almaya hak kazanan üniversitelere ödülleri dağıtıldı. ÇOMÜ’nün ulaştığı uluslararası standardın göstergelerinden biri olan AKTS belgesi ve ödülünü YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban Çalış, Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner’e verdi. Prof. Dr. Çalış, Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner’i ve ÇOMÜ’yü tebrik edip, başarılarının devamını diledi.

Haberin Devamı

Bu belgeyi almaya hak kazanan 16 Türk üniversitesinden biri olan ÇOMÜ’nün Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, göreve başladıkları 2011 yılında ÇOMÜ’nün ne Diploma Eki, ne de AKTS belgesi bulunmadığını, bugün her iki belgeye de sahip olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Bu belgelerin kendisini ve arkadaşlarını çok heyecanlandırdığını belirten Laçiner şunları söyledi:

"Uluslararası arenada kalitemizin teyit edilmesinden daha büyük bir zevk olamaz. Sadece 3 yılda uluslararası yayın sayımız yüzde 50’ye yakın arttı. Bugün ise eğitim-öğretim alanında da iyi bir üniversite olduğumuzu kanıtladık ve belgelendirdik. AKTS ve DE belgeleri sayesinde öğrencilerimiz ve mezunlarımız Avrupa’daki kurumlarda büyük kolaylıklarla karşılaşacaklar. Geçmişte mezunlarımızın ÇOMÜ’de aldıkları dersleri AB üniversiteleri zaman zaman saymıyor, karşılarına çeşitli zorluklar çıkarıyorlardı. Artık o zorluklar olmayacak ve çeşitli avantajlardan yararlanabilecekler. AKTS belgesi ile bizim diplomalarımız ile AB üniversitelerinin diplomaları aynı standarda kavuşmuş oluyor. Bu da bizleri çok mutlu ediyor. Diploma Eki’ni yıllar sonra üniversitemize kazandırdık. Bugün de AKTS gibi Avrupa eğitim standardizasyonunda en üst derece olan bir ödülü alıyoruz. Bu göstergeler ÇOMÜ’nün nereden nereye geldiğini kanıtlıyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!