Eğitim ve emeğe saygı yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Eğitim ve emeğe saygı yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2014 01:28

KAMU işgörenleri Sendikaları Konfederasyonu'na (Birleşik Kamu-İş) bağlı Eğitim-İş Sendikası'nın, Muğla'nın Yatağan İlçesi'nden Ankara'ya başlattığı 'Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü' Manisa'ya ulaştı. Sendika üyeleri Manisa'daki yürüyüşünde, 17 Aralık Yolsuzluk Operasyonu'nu unutturmayacaklarının mesajını verdi.

Haberin Devamı

Eğitim ve emeğe saygı yürüyüşü

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 500 Eğitim-İş Sendikası üyesi, ellerinde dövizlerle 'Hırsız fasişt halk düşmanı AKP', 'Laik bilimsel demokratik eğitim', 'Gerici değil bilimsel eğitim', 'Hırsız var' sloganları atarak Manolya Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşa Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Demir de katıldı. Grup adına açıklama yapan Demir, Pakistan'ın Peşaver şehrindeki Taliban'ın okul basarak neden olduğu katliamı kınayarak konuşmasına başlayıp, 17 Aralık yolsuzluk operasyonunun yıldönümüne vurgu yaptı. Demir konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bugüne bu ülkede yapılan en büyük yolsuzluğun deşifre olduğu tarihtir 17 Aralık. Bu ülkenin birikimlerinin, zenginliklerinin emekçilerin tasarruflarının akrabalara, çocuklara, eşe dosta dağıtıldığı gündür 17 Aralık. Eğer iktidar doğruluk, dürüstlük, dinden ve vicdandan bahsediyorsa, 17- 25 Aralık'ı 'Yolsuzlukla ve Rüşvetle Mücadele Haftası' ilan etsinler."
Demir, daha sonra taşeron işçilerin yaşadığı sıkıntılar ve eğitimde yaşanan sorunlara değindi.
Konuşmanın ardından toplanan grup otobüslerle Balıkesir'e hareket etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!