Konuşan eller sosyalleşecek

Güncelleme Tarihi:

Konuşan eller sosyalleşecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2014 01:28

Düşük gelirli ailelerin çocuklarına tenisi ve sporu sevdirmeyi amaçlayan Efe Güray Eğitim ve Spor Vakfı, şimdi de çocukları resim kurslarıyla sosyalleştirmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Efe Güray Eğitim ve Spor Vakfı, tesis civarındaki okullardan seçilen, hiperaktif veya fazlaca içine kapanık çocukların sosyalleştirilmesi amacıyla “Konuşan Eller” adıyla yeni bir sosyal sorumluluk projesi başlattı.
Mamak Zerdalitepe bölgesindeki ilkokullarla bağlantıya geçilerek, okul müdürleri ve sınıf öğretmenlerinin yönlendirmesiyle belirlenen 8-11 yaşları arasındaki 16 öğrenciye, gönüllü öğretmen Şebnem Pekcan tarafından Mamak’taki Efe Güray Eğitim ve Spor Vakfı Tesisleri’nde resim kursu verilmeye başlandı. Haftada bir gün okul saatlerinin dışında verilecek kurslarla Mamaklı çocukların sosyalleşmeleri ve sanatsal beceriler kazanmaları hedefleniyor.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE BURS

Vakfın Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten, kendisi de ünlü bir ortodontist olan Enis Güray, vakfın faaliyetlerini anlatırken, iki önemli amaca hizmet ettiklerine dikkati çekti. Güray, Vakfın eğitim bölümüyle, çeşitli illerdeki diş hekimliği fakültelerinde okuyan başarılı öğrencilere burs sağladıklarını belirtti. Mamaklı çocukların önemli bir kesiminin serbest zamanlarını değerlendirme konusunda güçlük çektiğine işaret eden Güray, Ankara’nın en modern spor komplekslerinden biri olan vakıf tesislerinde, bu çocukları spora da yönlendirdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Bağışçı ve sponsor desteği

Güray ailesinin genç yaşta trafik kazasına kurban giden oğulları Efe Güray adına kurulan vakıf, bugüne kadar çok sayıda üniversite öğrencisine burs verdi. Her gelir grubundan ailelerin çocuklarını, tenis kursları ve çeşitli eğitim faaliyetleriyle eğiten Efe Güray Eğitim ve Spor Vakfı, faaliyetlerini sponsor ve bağışçı destekleriyle sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!