Obama çifti ırkçılığı anlattı

Güncelleme Tarihi:

Obama çifti ırkçılığı anlattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2014 14:29

ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle, başından geçen ırkçılık olayları hakkında konuştu.

Haberin Devamı

ABD'li 'People' dergisinin Obama çifti ile yaptığı yeni röportajda, bugün ülkenin başında olan ikilinin ırkçılıkla ilgili tecrübelerini ele aldı.

Michelle Obama, randevu için gittiği bir süpermarkette çalışan muamelisi gördüğünü anlatarak, "Müşteri raftan bir ürün indirmemi istedi" dedi ve siyahilerin bu tarz yakıştırmalara daha çok maruz kaldığını ifade etti.

ABD Başkanı Barack Obama ise katıldığı bir galada garson muamelesi gördüğünü, bir konuğun kendisinden kahve istediğini anımsadı. Obama, "Benim yaşımda herhangi bir restorandan çıkan her siyahinin eline mutlaka bir arabanın anahtarı verilmiştir" dedi ve kendisinin de otopark bekçisi olarak çalıştığını zanneden insanlara rastladığını belirtti.

ÇOCUKLARLA IRKÇILIĞI KONUŞUYORLAR
Polis kurşunuyla öldürülen siyahi vakaların son zamanlarda artması, ülkede gerginliğe yol açmıştı. İnsanlar olayları kınamak için sokağa dökülerek, beyaz polisleri ırkçılıkla suçladı.
Obama, ayrımcılığının şiddet boyutuna ulaştığı zaman tehlikeli olmaya başladığına dikkat çekerek suçsuz yere şüpheli muamelesi görmenin ölümle sonuçlanabildiğini belirtti ve kızları Malia ve Sasha ile evde ırkçılık konusunu işlediğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!