Kaldırımdaki tuzaklar

Kentin kaldırım sorunu malum. E haliyle de okurdan şikayet yağıyor.

Haberin Devamı

Listenin ilk sırasında ‘tuzaklar’ var.
Gıcır gıcır kaldırımdaki ‘tuzaklar.’
Okurların iletileri ışığında kentin kaldırım meselesi şöyle:

* * *

BASTIĞIN YERE DİKKAT

Kaldırımdaki tuzaklar

Çayyolu’ndaki kaldırımlar, 22 yıl sonra metronun da sayesinde yenileniyor. Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz ancak:
Büyükşehir, ASKİ, BEDAŞ, Telekom vs. yol ve kaldırım çalışmalarında birlikte hareket etmeli. Yoksa birinin yaptığını diğeri bozuyor. Haliyle koordinasyon eksikliğinin parası da bizim cebimizden çıkıyor.
Tıpkı fotoğraftaki yer (tuzak) gibi. Kaldırımda yürüyen biri ya düşse... Bunun sorumlusu kim olacak?
Mehmet GÜRER

Haberin Devamı

ENGELLİYE ‘DURAK SONU’

Ulus Rüzgarlı Sokak’ta, Sincan EGO durağının da yer aldığı kaldırım taşları, geçtiğimiz haftalarda yenilendi. Büyükşehir Belediyesi Fen işleri Dairesi’nin yaptığı kaldırıma, engelliler için sari şerit de yapıldı. Ancak, sarı şeridin tam ortasında ‘durak sonu’ levhasının direği duruyor. Hangi akla, mantığa uygun bir çalışma bu.
Mehmet K.

SORUM VAR

KABARDI, YERİNDEN KALKTI, PARÇALANDI

SARI ŞERİDİN HESABINI KİM SORACAK?

Ankara’daki kaldırımlara engelliler için harıl harıl sarı şeritler yapıştırdılar. Amaç, görme engellilere yol göstermekti ama olmadı. Çünkü plastik ve yapıştırma olan şeritler kabardı, yerinden kalktı, parçalandı...
Bunların tutmayacağı, yerinden kalkacağı belliydi. Yani düşünce güzel ama uygulama engelli.
* Peki bunca uyarıya rağmen bu uygulamaları yaptıran ve imalatçılara parasını ödeyen Büyükşehir Belediyesi’ne kim, nasıl hesap soracak?
* Boşa giden paralarımız ne olacak, kamu kaynaklarını böyle pervasızca harcayanlar hala yerinde mi duracak?
Ahmet Şükrü GÜRHAN

KÖTÜYE ‘DÖNÜŞÜM’

Mamak Şehit Cengiz Topel Mahallesi ile Güllüce Caddesi üzerinde yar alan gecekondular, 2 yıl önce yaşanan heyelan sonrasında belediye ekiplerince yıkıldı. Bölgedeki Kıbrıs Caddesi civarında boş bir alan var. Buralar uyuşturucu satıcılarının mekanı haline geldi. Geçtiğimiz haftalarda çalıntı bir aracı bu boş mekanda yaktılar. Hafriyat kamyonları bölgeye sürekli hafriyat döküyor.
Kızılay’a sadece 2 kilometre uzaklıktaki bu noktada akşam saatlerinde yürümek neredeyse imkansız. Mamak ve Çankaya’nın sınırında yer alan bu güzergahı Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm kapsamında aldı. Ancak 10 yıldır bekliyor. Mahalleli olarak çok sıkıntılı durumdayız.
S.G.

Haberin Devamı

KISA... KISA...

RADARI GEÇİNCE CELLAT

* Ankara’daki hafriyat kamyonlarının trafikte estirdiği terörü kimse görmüyor. Samsun Yolu’ndaki radarlara yaklaşırken sütten çıkma ak kaşık görüntüsü çizen kamyonlar, radarı geçince cellata dönüşüyor. Valilik ve Emniyet’e mail gönderdim, yanıt alamadım. Buna artık ‘dur’ denilsin.
Yüksel ÖZKAN

KALDIRIMLAR YÜRÜNEMEZ HALDE

* Çankaya 100. Yıl İşçi Blokları ile Birlik Parkı civarındaki sitelerde oturan sakinler olarak ortak bir derdimiz var. 1500. Cadde’nin sol tarafındaki kaldırımlar ile aynı caddeden ayrılan 1496. Sokak’ın kaldırımları yürünemez durumda. Büyükşehir ve Çankaya belediyeleri çözüm bulmak yerine topu birbirlerine attılar.
Anıl, Özgür Anıl, Öncü, Me-ko, Kardelen İdareciler siteleri adına Nadire YURDAKUL

Yazarın Tüm Yazıları