2015’te sizi neler bekliyor

Başak burcunda doğanları 2015 yılı boyunca neler bekliyor? Aşk, iş ve sosyal hayatlarında ne gibi gelişmeler olacak? Dikkatli olmaları gereken dönemler hangileri? Hepsi bu yazıda...

Haberin Devamı

Başak Burcun Özellikleri

Element: Toprak
Niteliği: Değişken
Yönetici Gezegeni: Merkür
Değerli taşı: Safir
Zıt burcu: Balık
Felsefesi: Titizim, seçiciyim, çözebilirim
Uyumlu burçları: Boğa, Oğlak
Finansal olarak uyumlu burcu: Terazi
Evlilik veya ortaklık burcu: Balık
Birlikte iyi vakit geçirdiği burç: Oğlak
Başak burcu ünlüleri: Jeremy Irons, Keanu Reeves, Michael Jackson, Sophia Loren, Cameron Diaz, Hande Ataizi, Pınar Altuğ, Gamze Özçelik, Bergüzar Korel, Gülben Ergen, Cem Davran, Hakan Şükür, Ahmet Necdet Sezer, Cüneyt Arkın, Burak Kut, Fatih Terim, Rafet El Roman, Zafer Ergin.

Şanslar, olanaklar, fırsatlar

Bolluk ve şans gezegeni Jüpiter geçtiğimiz temmuz ayının üçüncü haftasından beri, endişeler, gizli düşmanlıklar, hazırlıklar ve hastalıklarla ilişkilendirilen 12. evinizde ve 2015 Ağustos ayının üçüncü haftasına kadar da bu bölgede bulunacak.
Jüpiter’in bu konumu hayatınızda bariz etkiler yapmaz.
Ancak, hastaysanız şifa bulabilir, kendinizi daha iyi hissedebilir veya kötü alışkanlıklarınız varsa kurtulabilirsiniz.
Ya da gizli ve düşmanca hareketleri olan kişilerden yorulduğunuz bir dönemde bu tür bir Jüpiter geçişi yaşarsanız biraz rahat nefes alabileceğiniz anlamındadır.
Ancak, bu geçişin bir kötü tarafı vardır: Özel yaşamınızın gizliliğini sağlamak da başarısız olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Aile ve ev başlıklı konular dikkat gerektiriyor

Eğitici gezegen Satürn son üç yıldır iletişim, medya, yakın çevre ilişkileri, eğitim, bilişim, ulaştırma başlıklı konularda size yeni sorumluluklar kazandırdı.
Zorlanarak da olsa çok şey öğrendiniz.
Hayatınızda sizi mutlu etmeyen veya işlevini kaybetmiş iş, ilişki, plan ya da kişilerden kurtulma yolunu seçtiniz.
Hatta, geri dönüp baktığınızda üzülmediğinizi fark edeceksiniz. Özellikle öğrenci olanlar çok zorlandılar, çok çalışmaları gerekti ama çok şey öğrendiler ve en güzeli, bundan sonra çok daha kolay öğrenebileceklerini görecekler.
Satürn bundan sonra, ev ve aile konularını kapsayan 4. evinize geçişte.
Ancak, son olarak 13 Haziran-18 Eylül aralığında yine biraz önce bahsettiğim başlıklarda son rötuşları yapmak üzere geri gelecek ve zamanı dolmuş işbirliği ya da ilişkileri düzenlemeniz veya sonlandırmanız için size olanak tanıyacak.
Bu aralıkta, ucu açık kalmış konuların tamamlanması gerekecek.
Ardından eğitmen gezegen Satürn, yaklaşık 2,5 yıl boyunca kalıcı olarak Yay burcuna ve 4. evinize geri dönüyor.
Bu süreçte, evinizi, ailenizi, aile ilişkilerinizi ilgilendiren konularda sorumluluklarınızın arttığına tanık olabilirsiniz.
Hayatınızda sağlam temeller atmanızı gerektirecek 2,5 yıllık süreçte olacaksınız.
Burası en dip noktadır ve Satürn’ün bu ziyaretinin sonrasında geleceğinizi bu noktadan itibaren inşa edersiniz.
Bu süreçte, aile üyeleriyle ilişkilerinizde zaman zaman sorunlar yaşanabilir veya ailedeki bazı kişilerin problemleriyle uğraşılması, evdeki yaşlı bir kişinin sorumluluğunun üstlenilmesi gerekebilir.
Eve taşınan kişiler ya da aile üyelerinden birisinin evliliği söz konusu olabilir.
Ev ve iş arasında denge kurmakta zorlanabilirsiniz. Yaşadığınız yerde veya evinizde meydana gelebilecek sorunlar da (tamirat gerektirebilecek konular, beklenmedik problemler vb) bu transitin bir diğer sonucu olabilir.
Ev değiştirebilir ya da uzak mesafede bir yere taşınabilirsiniz. Satürn transiti sona erdiğinde istediğiniz gibi bir eve sahip olmuş ve aile ilişkilerinizi güçlendirmiş olacaksınız.
Ancak, o günler gelene kadar üstlenilebilecek yüklü görevler veya yaşanan aksilikler bu güzellikleri görmenizi zorlaştırabilir.
Siz sonuca odaklanın.
Uranüs ve Plüton birkaç yıldır olduğu gibi bu yıl da, ortak kaynak (kredi, ortaklık, sponsorluk, burs, prim, miras, nafaka, sigorta vb.) kullanımı gerektiren işlerde önünüze beklenmedik paketler bırakmaya ve bu alanlarda sizi değişime zorlamaya ya da yeni şeyler öğretmeye devam ediyor. Bazı konularda değişim kaçınılmaz görünüyor. (Özellikle 4-14 Eylül doğumlular için.)
Sevgili Başaklar, ilişkilere parasal konuları karıştırmak istemiyorsunuz.
Ancak, bu yıl sizden maddi beklentisi olan kişilerle karşılaşabilir ve ilişkileri sonlandırma yolunu seçebilirsiniz ya da sizi maddi açıdan zorlayabilecek işlere sürükleyen kişiler söz konusu olabilir.
EROS’UN NOTU: Bu yıl yalnız olan Başak’lar, sürekli birbirine benzeyen ilişkiler kurduklarının farkına varabilirler ve ilişkilerden ne beklediklerini daha iyi tahlil edebilirler.
Mevcut ilişkilerde zorluklar ve problemler yaşanabilir. Ya da iki taraftan birisinin müsait olmadığı ilişkilere girmemek için çok zorlanabilirler.
Bu yıl şans sizden yana sevgili Başak’lar ve denizde çok balık var.
Uygun olana odaklanmak daha hayırlıdır her zaman.

Haberin Devamı

Yılın en şanslı ikinci burcusunuz

Sevgili Başak’lar Ağustos ayının üçüncü haftasından itibaren şans, bereket ve bolluk gezegeni Jüpiter burcunuza geçiyor. Artık hayatınızın pek çok alanında koruma altındasınız! Her burca 12 yılda sadece bir kez uğrayan Jüpiter, bu sefer sizin burcunuzu sevindirecek! Aşk arayanlara aşk, iş arayanlara iş, işte nefes almak isteyenlere derin bir nefes aldıracak. Belki hayatınızı değiştirebilecek olanaklara kavuşacaksınız, belki hayatın sizi sıktığı noktalarda neşeye.
Okula dönmek isteyenler okula dönebilirler veya daha fazla seyahat edebileceğiniz bir yıl olabilir. Boyutu her ne olursa olsun Ağustos sonrası 12 aylık dönemde kendinizi iyi hissedeceğiniz kesin. Maddi manevi büyüme sağlayabile-ceğiniz, dış görünüşünüzü yenileyebile-ceğiniz yep-yeni bir siz yaratacaksınız sevgili Başak’lar! Enerjiniz yenilenmekle kalmıyor, hayatınızda değişiyor. Dolayısıyla, bu yıl bir dilek listesi yapmanızda ve bol bol sosyalleşmenizde fayda var. Dilekleriniz gerçek olabilir.
Tek sorun, aynı süreçte iştahınızın da açılacak olması. Jüpiter geçişleri kilo almaya elverişli süreçlerdir, tadı ve görünüşü güzel olan her şeyi denemek isteyebilirsiniz. Benden uyarması Niobe’ce.

Haberin Devamı

ÖNEMLİ TARİHLER

4 Haziran- 19 Temmuz ve 30 Temmuz–9 Ekim
Aşk hayatınızda, sosyal yaşamınızda veya yaratıcılık gerektiren projelerde hareketlilik var. Gizli ilişkiler kurulabilir. Eğer bu tür bir durum söz konusu olursa sonuçlarını doğru hesaplamanız gerekebilir.
20 Mart (+/- 1 ay) civarında
İkili ilişki-lerinizde veya işbirliklerinizde karşı tarafı daha iyi anlamanızı, gerçek yüzlerini görmenizi sağlayacak gelişmeler yaşanabilir. Hayal kırıklıkları veya kafa karışıklıkları söz konusu olabilir. Aynı zamanda, dolandırıcılara, yalan söyleme potansiyeli olan kişilere dikkat etmeniz gerekebilir veya siz karşı tarafı hayal kırıklığına uğratabilir ve yeni şeyler denemek isteyebilirsiniz.
İleride pişman olmamak için mayıs ayından önce ani kararlar almamak veya yeni başlangıçlar yapmamak ve tartışmalı ortamlardan uzak durmak daha doğru olabilir.

Haberin Devamı

4 Nisan (+/- 1 ay) civarında
Maddi konularda yaşanacak ani gelişmeler işbirliklerinizi veya ilişkilerinizi etkileyebilir. Belli bir işiniz veya eviniz için gerekli krediyi bulabilirsiniz ya da tam tersi, ani ödemeler sizi zorlayabilir. Veya yine, partnerinizi daha iyi tanımanızı sağlayacak gelişmeler söz konusu olabilir.
İlişkilerinden memnun olmayan Başak’lar bu vesileyle ilişkilerini sonlandırabilirler ya da tam tersi pratnerlerinin güzel taraflarını fark ederek ilişkilerini bir sonraki aşamaya taşıma kararı alabilirler. Maddi gerekçeli gerilimlerden ya da ilişkiler nedeniyle kaçırılan ufak nüansların neden olabileceği maddi zararlarından uzak durmakta fayda var.

Haberin Devamı

13 Eylül (+/- 1 ay) civarında
Kendinizde, yaşam tarzınızda veya hayata bakışınızda ani değişikliklere neden olabilecek gelişmelere açık bir aydasınız. Son yıllarda kendinizi şekillendirmek için çok çaba harcadınız sevgili Başak’lar. Bir anda bu “yeni sizi” kabullenip her şeyi bir kenara atmamanızda fayda var. Sağlığınızla ilgili başlangıçlar da yapabilirsiniz.

28 Eylül (+/- 1 ay) civarında
Bir kez daha maddi konularda yeni gelişmeleri veya 4 Nisan civarı yaşananlara benzer olayları gündeme getirebilecek günlerdesiniz. Bu sefer size destek olmak isteyecek kişiler söz konu olabilir.
Maddi tabanlı tartışmalardan ya da sizden fayda sağlamaya çalışabilecek kişilerden uzak durmakta fayda var.

NOT: Yükselen burcunuzun yıllık yorumunu da mutlaka okumalısınız.

BURÇLAR

Koç
Diğerleriyle olan ilişkilerinizi gözden geçirebilirsiniz. Yıl bitmeden değişiklikler yapmanız gerekebilir. Yeni başlangıçlar hayatınızın kontrolünü elinize almanıza ve sizi memnun edecek değişiklikler yapmanıza yardım edebilir.

Boğa
Kafanızdan geçenleri açıkça söyleyebilirsiniz. Sizin için özel kişilerle ilişkilerinizi kuvvetlendirmenizi sağlayacak seyahat planları yapabilir, ilginç objeler satın alabilirsiniz. Aşırı harcamalardan veya ev ahalisi dışında kişiler için para harcamaktan kaçınmalısınız.

İkizler
İşinizle ilgili belirsizlikler veya kararsızlıklar söz konusu olabilir. Görev ve sorumluluklarınızı ihmal etmemeniz durumunda geleceğinizi etkileyebilecek kişiler çabalarınızı fark edebilir. Aksi takdirde eleştiri veya şikayetler söz konusu olabilir.

Yengeç

Aklınıza sevdiğiniz kişileri memnun edecek fikirler gelebilir. Sevdiğiniz kişiler için yapacağınız alışverişlerin olumlu geri dönüşleri olabilir. Çevrenizdeki aktivitelerin keyfini çıkartabilir veya siz kendiniz bir toplantı organize edebilirsiniz.

Aslan
Bazı yerleri veya kişileri ziyaret edebilir, çeşitli aktivite veya davetlere katılabilir ya da seyahat planları ve alışverişler yapabilirsiniz. Evdeki bazı duygusal durumların sizi yavaşlatmasına izin vermemelisiniz.

Başak
Stresli, telaşlı veya endişeli arkadaşları ya da aile üyelerini yatıştırma görevi size düşebilir. İstikrarınız ve kararlılığınız herkes tarafından hoş karşılanıyor.

Terazi

Sizi çok fazla ilgilendirmeyen konular için bağlayıcı sözler vermeniz ya da anlaşmalar imzalamanız doğru olmaz. Belli amaçlar için çalışmayı, zaman ve enerji harcamayı kabul etmeniz takdir görmenizi sağlayabilir. Yardımlar çabuk unutulur, farklı şeyler yapıp hatırlanmasını sağlayabilirsiniz.

Akrep
Nostaljik anlar yaşayabilir veya duygularınızı saklamakta zorlanabilirsiniz. Anılarınızın üzerinden geçerek yaşadıklarınızın sonuçlarını değerlendirebileceğiniz bir gün.

Yay
Planlarınızı uygulamaya koyabilir, eksikleri veya ucu açık kalmış konuları tamamlayabilirsiniz. Evinizde yapacağınız olumlu değişiklikler veya arkadaşlarınızla yapacağınız programlar keyifli vakit geçirmenizi sağlayabilir.

Oğlak
Ucu açık kalmış konuları tamamlamak için daha fazla gayret göstermeniz gerekebilir. İşinizi veya duygusal yaşamınızı ilgilendiren soru işaretlerinizi gidermek isteyebilirsiniz. Romantik planlar duygularınızın netleşmesini sağlayabilir. Aşk hayatınızda olumlu gelişmeler var.

Kova
Duygularınızı kontrol altında tutmalısınız. Belli ilişkilerinizde belirsizlikler kafanızı karıştırsa da olayları tekrar gözden geçirip nasıl ilerleyeceğinize karar vermeniz daha doğru olacaktır. Eşitlik prensibine bağlı kalırsanız kendinizi daha iyi hissedersiniz.

Balık
Ani harcamalar veya ani parasal yardımlar, ödemeler ilerledikçe zor veya garip bir durumda kalmanıza neden olabilir. Aşk hayatınızda olumlu gelişmeler var.

Yazarın Tüm Yazıları