İhanete uğradığım için yazmadım

Güncelleme Tarihi:

İhanete uğradığım için yazmadım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2014 01:28

Suat Suna, ilk romanı “İhanet”le edebiyat dünyasına adım attı. “Hayalim gerçek oldu” diyen ünlü şarkıcıyla üzerinde 2,5 yıl çalıştığı kitabını konuştuk.

Haberin Devamı

İlk kitabınız hayırlı olsun. Öncelikle en merak ettiğim soruyu; neden yazarlığa soyunduğunuzu sorayım...
- Teşekkür ederim. Yazmak, benim çocukluktan gelen bir tutku. Bu tutkumu hayata geçirebildiğim için de çok mutluyum. Medyadan birkaç arkadaşım, kitabın adını ilk duyduklarında “İhanete uğradın da o yüzden mi bu kitabı yazdın?” diye sordu. Hiç alakası yok. Yazarlığa merakımdan dolayı yazdım bu kitabı. Uzun zamandır içimdeki yazma aşkıyla, hevesiyle bu işi yapmayı planlıyordum.

Ne kadar zamanda tamamladınız kitabı peki?

- Çok uzun sürede yazdım. Bir kitabın yazım süresinden çok daha uzun sürdü. İlk kitabım olduğu için çok özendim. 2,5 sene önce yazmaya başladım ve ancak hayata geçirebildim.

Yazmaya ne zaman karar verdiniz?
- Aslında 11 sene önce başka bir konuda yazmak için çalışmalara başlamıştım, o yarım kaldı. Sonra ondan vazgeçtim ve bu projeye başladım. 5 yıl önce karar verdim bu kitaba. Önce kurguyu yaptım. Yazım aşaması, kurguyu yaptıktan sonra çok daha kolay oldu. Edebiyat çevresinin çok acımasız olduğunu bildiğim için çok özendim.

İlk yorumlar nasıldı peki?

- Çok iyi. Benim yıllardır insanların üzerinde bıraktığım bir intiba var. Çok şükür ciddi de bir imajım olduğu için “Bu adam kitap yazdıysa herhalde boş değildir” diye düşünenlerin sayısı çok.

BENİM HAYATIM BU KADAR KARIŞIK DEĞİLDİ

Kitapta müzik de var mı?

- Hayır, müzikle alakası olmayan karmaşık bir aşk hikâyesini anlatıyorum. Sürükleyici bir temposu var. Macera romanı da diyebiliriz. Son sayfayı merak ettiren bir kitap. Okuyanlar iki günde bitiriyormuş.

Nasıl bir çalışma sistemiyle yazdınız? Sizi en çok zorlayan ne oldu?
- Sonu kolay tahmin edilemeyecek, sürprizle biten bir konusu var kitabın. Bu konu aklıma geldiğinde çok heyecanlandım. Filme dönüşebilecek orijinal bir eser oldu. Konuya karar verdikten sonra sıra karakterlerin oluşturulmasına geldi. Karakterlerin isimlerini onlarca kez değiştirdim. En zor karar ise kitabın adıydı. 6 ya da 7 kez değiştirdim...

Sizin hayatınızdan izler taşıyor mu kitap?
- Hayır, tamamen kurgu. Zaten çok karışık bir hikâye. Benim hayatım bu kadar karışık değildi.

Peki siz ihanete uğradığınız mı?
- Ben çok şükür kendi hayatımda ihanete uğramadım. Bundan dolayı da mutluyum. Seçimlerimde hatalara düşmemişim demek ki...

Çevrenizdekiler kitap yazdığınızı duyunca şaşırdı mı?
- Yakın çevremdekiler ve beni sosyal medyadan takip edenler uzun zamandır bu kitaptan haberdardı. Onlar bekliyordu. Ama bilmeyenler şaşırmış olabilir tabii. Aslında artık herkes kitap yazıyor, hatta ben bazen “Kitabı olmayana kız vermiyorlar!” diyorum. Bu kitap benim hayalimdi, teşekkür yazımda da belirttim “Bir hayaldi, gerçek oldu” diye. İnşallah devamı gelir. Bu bir başlangıç olsun, şarkıcılığımla yazarlığım beraber devam etsin istiyorum.

Haberin Devamı

HEP CD İMZALAMIŞTIM ŞİMDİ KİTAP İMZALIYORUM

Kitap ilk baskıya girdiğinde ne hissettiniz?

- İlk kitap basıldığı zaman yayıncım hemen arabayla bana yolladı. Çok heyecanlandım.

Duyduğuma göre yeni çıkmasına rağmen 5’inci baskıya girmiş kitap...
- Evet, çok mutluyum. Birçok yerde de bulunmuyormuş. Çok talep var.

Siz kendi kitabınızı satın aldınız mı hiç?
- Şans olsun diye 10 tane aldım. Ben bunu CD’lerimde de yapıyorum. Hayatımda hep CD imzalamıştım, şimdi ise kitap imzalıyorum.

Haberin Devamı

EŞİM ÇOK DESTEK OLDU

Kitap yazım sürecinde eşiniz destek verdi mi?

- Çok destek oldu. İyi bir kitap okurudur zaten. Başından sonuna kadar her yazdığımı okuttum ve fikrini aldım.

1 SENE KİTAP 1 SENE ALBÜM

Müzik çalışmalarınız ne durumda?

- 2015 için şarkılar hazırladım ama single mı yayınlarım, yoksa albüm mü, ona bakacağım. Şu sıralar tüm hayatımı kitaba adadım. D&R’da imza günlerim olacak. Artık bundan sonraki hedefim 1 sene kitap, 1 sene albüm çıkarmak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!