İhsan Özkes: "Hayri İnönü'ye iki kez sorduk 'tehdit yok' dedi"

Güncelleme Tarihi:

İhsan Özkes: Hayri İnönüye iki kez sorduk tehdit yok dedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2014 11:15

Şişle Belediye Başkanı ile Mustafa Sarıgül arasında yaşanan sorunu çözmek için görevlendirilen CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, "Hayri İnönü'ye, Sarıgül'ün kendisini tehdit ettiğine dair basında yer alan iddiaları hem İstanbul'da ben sordum hem de Ankara'da Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu sordu. İnönü, her iki sefer de kendisinin tehdit edilmediğini söyledi" dedi.

Haberin Devamı

İhsan Özkes: Hayri İnönüye iki kez sorduk tehdit yok dedi
Kılıçdaroğlu'nun iki tarafı uzlaştırmakla görevlendirdiği İstanbul Milletvekili İhsan Özkes Hürriyet'in, "Sizin yaptığınız görüşmelerde Hayri İnönü, Sarıgül'ün kendisini tehdit ettiğini söyledi mi" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Dün akşam Şeb'i Arus törenlerindeydim, geç döndüm o nedenle Nazlı Hanım'ın açıklamalarını henüz görmedim, okumadım. Ama bir gün önce Genel Başkan ile yaptığımız görüşmede arkadaşlar arasında uzlaşı çıkmıştı, birlikte çalışmaya devam edeceklerdi. Tokalaşarak ayrılmışlardı. Nazlı Hanım'ın söylediğini belirttiğiniz o iddialar ne İstanbul'da benim İnönü ve Sarıgül ile yaptığım görüşmede ne de Genel Başkanın yanında yaptığımız görüşmede gündeme geldi. İnönü'ye hem birebir hem de Sarıgül'ün de olduğu görüşmemizde kendisine basında yer aldığı gibi tehdit olup olmadığını sordum. Aynı soruyu Genel Başkanımız da sordu. Her iki yerde de İnönü, 'yok' dedi. Son yaptığımız görüşmeden de tokalaşarak ve uzlaşarak ayrılmışlardı. "

NAZLI İNÖNÜ: SARIGÜL ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ

Haberin Devamı

CHP'li Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün eşi Doçent Nazlı İnönü, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün kendilerini ölümle tehdit ettiğini, hatta New York'ta 750 bin dolar karşılığında mafya tuttuğunu ve Sarıgül'ün eşinin istifa etmesi için baskı yaptığını açıkladı.

İhsan Özkes: Hayri İnönüye iki kez sorduk tehdit yok dedi


MUSTAFA SARIGÜL: İFTİRA

Nazlı İnönü'nün bu iddialarının doğru olmadığını belirten Mustafa Sarıgül, "Çok üzüntülüyüm. Daha bir gün önce Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun huzurunda, Hayri İnönü ile görüşmeler yapıldı; bunlar kamuoyuna da yansıdı. Bu görüşmelerde Hayri İnönü, bugün eşinin bahsettiği iddiaların hiçbirinden söz etmediği gibi, bu tür iddiaların doğru olmadığını da açıkça ifade etmiştir. Milletvekilimiz Sayın İhsan Özkesin de huzurunda yapılan görüşmelerde farklı konuşup, daha sonra gerçekdışı suçlama ve iftiraya kalkışmak nasıl bir ruh halidir, doğrusu anlamak mümkün değil" dedi.

İhsan Özkes: Hayri İnönüye iki kez sorduk tehdit yok dedi



BAKMADAN GEÇME!