PKK dağ başında bomba üretim tesisi kurmuş

Güncelleme Tarihi:

PKK dağ başında bomba üretim tesisi kurmuş
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2014 13:49

DİYARBAKIR’ın Hazro İlçesi’ne bağlı Çitlibahçe Köyü’nde bir eve Jandarma tarafından düzenlenen baskında PKK'ya ait olduğu öğrenilen çok sayıda silah, patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ve bir torna tezgahı ele geçirildi. Küçük bir atölye görünümündeki evde terör örgütünün seri patlayıcı üretimine geçtiği belirlendi.

Haberin Devamı

Diyarbakır il Jandarma Komutanlığı ekipleri, Hazro İlçesine bağlı Çitlibahçe köyünde bir evin patlayıcı ve silah imalathanesi olarak kullanıldığı istihbaratını alınca eve geniş güvenlik önlemleri altında baskın düzenledi.

PKK dağ başında bomba üretim tesisi kurmuş

Askeri yetkililerin verdiği bilgiye göre evde 17 uzun namlulu silah, çok sayıda mermi, patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler, 50 kilo toz esrar ve bir torna tezgahı ele geçirildi.

PKK dağ başında bomba üretim tesisi kurmuş

Soruşturma kapsamında bir kişi gözaltına alınırken, operasyonunun devam ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

PKK dağ başında bomba üretim tesisi kurmuş


VALİLİK ELE GEÇEN MALZEMELERİ AÇIKLADI

Diyarbakır Valiliği, Hazro İlçesi’nde silah ve patlayıcı imalathanesine yönelik jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi.

"El Yapımı patlayıcı madde imalathanesi ve uyuşturucu madde bulunduğu değerlendirilen yerlerin kontrol edilmesi ile terör ve asayiş suçlarından aranan şahısların yakalanması, ayrıca konusu suç teşkil eden unsurlara rastlanılması halinde adli makamların talimatları doğrultusunda adli işlemlerin yapılması maksadıyla, Hazro İlçesi Çitlibahçe Mahallesinde, 18 Aralık 2014 tarihinde, saat 05.00’ten itibaren adli arama faaliyeti icra edilmiştir. Operasyon kapsamında; Jandarma Özel Harekat ve komando birlikleri ile zırhlı araçların desteğinde, İl Jandarma Komutanlığı KOM unsurları, uyuşturucu madde, bomba, mayın arama, iz takip köpek unsurları, adli kolluk ekibi, olay yeri inceleme timleriyle hava destekli olarak icra edilen adli arama faaliyetinde, arazide farklı noktalarda 9 adet M-16 piyade tüfeği, 5 Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 piyade tüfeği, 35 adet şarjör, 1.169 adet piyade tüfeği fişeği, 34 kilogram toz esrar, 20 kilogram kubar esrar, ev yapımı patlayıcı (EYP) maddesi imalathanesi olarak kullanılan tek katlı binada; EYP ve patlayıcı madde imalatında kullanılan torna tezgahı, sanayi tipi şerit metal testeresi, iki adet sanayi tipi oksijen tüpü ve kaynak makinesi, 190 adet EYP yapımında kullanılan 3 mm’lik metal boru ele geçirilerek el konulmuştur. Ele geçirilen suç unsurlarıyla ilgili olarak 2 şüpheli şahıs aranmakta olup, 1 şüpheli yakalanarak hakkında adli işlem başlatılmıştır. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!