Suriyeli mültecilere lüks uçak

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli mültecilere lüks uçak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2014 10:38

İsveç’in Malmö şehrine bağlı Sturup Havalimanı'nda 10 Suriyeli mülteci yakalandı. Mültecilerin çok lüks Cessna 680 Citation Sovereign tipi özel uçakla getirildikleri tespit edildi.

Haberin Devamı

Smart Aviation Company adlı bir Mısır Charter firmasına ait olduğu belirlenen uçağın, Beyrut üzerinden Malmö’ye geldiği belirtildi.

Uçağın 59 ve 56 yaşlarındaki iki Mısırlı pilotu ile 25 yaşındaki Lübnanlı hostesinin gözaltına alındığı ve uçağa el konulduğu bildirildi. Skaane Emniyet Müdürlüğünden Ewa-Gun Westford yaptığı basın açıklamasında “Suriyeli mülteciler Malmö’de bir otele yerleştirildiler. İfadeleri alındıktan sonra bir mülteci kampına nakledilecekler. Pilotlar ve hostes mahkemeye sevk edilecek ve insan kaçaklığı ile yargılanacaklar” dedi.

Suriyeli mültecilere lüks uçak

Benzer bir Cessna 680 Citation Sovereign uçağı

Savcı Ulla Karlbrink, iki pilot ve bir hostesin tutuklanarak cezaevine gönderilmesini istedi. Mahkeme savcının talebini kabul ederken, uçağın akıbetinin de savcı tarafından belirleneceği bildirildi. Polis, benzeri bir uçağın Beyruttan Malmö’ye uçma masrafının 300 bin kron yani yaklaşık 95 bin lira civarında olduğunu, mültecilerin ne kadar para ödediği ve kimlere ödeme yaptıklarının araştırıldığını açıkladı.

Suriyeli mültecilere lüks uçak

Bir başka Cessna 680 Citation Sovereign uçağının kokpiti

Uçağın pilotlarının yolcu listesini havalimanı pasaport polisine vermek istememesi üzerine ortaya çıkan olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığı bildirildi.

18 milyon dolar değerindeki uçağın 4 bin kilometre mesafe uçabildiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!