İngiltere’den tweet’li ‘saray’ yanıtı

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’den tweet’li ‘saray’ yanıtı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2014 10:26

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın maliyetine ve büyüklüğüne ilişkin yaşanan tartışmalar üzerine, İngiltere'de Kraliyet ailesinin yaşadığı Buckingham Sarayı'nı örnek göstererek katılmıştı.

Haberin Devamı

İngiltere’den tweet’li ‘saray’ yanıtı
Erdoğan'ın, "Buckingham Sarayı'nın tadilatının 5 milyar sterline mâl olduğu" açıklamasına, İngiltere'den resmi bir yanıt gelmedi.

Ancak İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, dün Twitter'daki resmi hesabından ilginç bir tweet paylaştı.

İngiliz Büyükelçi, İngiltere'nin resmi turizm sitesinde yayımlanan "Buckingham Sarayı'nın oda sayısına ilişkin" tweet’leri, kendi takipçileriyle paylaştı.

"BUCKINGHAM SARAYI'NIN KAÇ ODASI VAR?"
İngiliz Büyükelçi Moore'un dün, yani 17 Aralık'ta takipçilerine RT'lediği Buckingham Sarayı'nın oda sayısına ilişkin tweet’ler, İngiltere'nin resmi turizm-tanıtım Twitter adresi "VisitBritain" hesabından atıldı.

Haberin Devamı

"VisitBritain" adresinden, dün "Çarşamba sınavı" adı altında İngiltere'nin turistik mekanlarına ilişkin beş soru sorulup, onların yanıtları yayımlandı.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore ise bu beş sorudan sadece bir tanesini, Buckingham Sarayı'nın oda sayısına ilişkin tweet’i kendi takipçileri paylaştı.

Büyükelçi, aynı Twitter adresinden Buckingham'la ilgili tweet’le aynı gün paylaşılan, "Galler'in önce çıkan beş doğal güzelliği nereleridir?", "İngiltere'nin en yüksek dağı hangisidir?", "Ocak'ta gerçekleşen ve bir Viking'le kişisel olarak tanışabileceğiniz festival hangisidir" ve "Londra'da hangi mağaza iki geminin kerestelerinden yapılmıştır?" gibi soruları ve yanıtları ise kendisini izleyenler ile paylaşmadı.

İngiltere’den tweet’li ‘saray’ yanıtı

İŞTE O TWEETLER : BUCKINGHAM SARAYI'NIN 775 ODASI VAR...
İngiltere'nin resmi turizm tanıtım Twitter adresinden atılan, İngiliz Büyükelçi Moore'un da 17 Aralık'ta paylaştığı tweet’ler şöyle:

"Çarşamba sorusu No 1 : Buckingham Sarayı'nda kaç tane yatak odası vardır?"

"1 numaralı Çarşamba sorusunun yanıtı: Buckingham Sarayı'nın 775 yatak odası var. Bunların 18'i devlet odası, 52'si Kraliyet odası".

Haberin Devamı

ERDOĞAN BUCKINGHAM'I ÖRNEK GÖSTERMİŞTİ
Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın maliyeti ve oda sayısı konusundaki tartışmalar üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan 6 Aralık'ta yaptığı açıklamada, "Buckingham Sarayı restorasyona giriyor. 5 milyar pound. Yaklaşık 7-8 milyar dolar. Bu sarayların sayısı belli mi orada" diye konuşmuştu.

Erdoğan'ın bu açıklamasına İngiltere'den resmi bir yanıt gelmezken, İngiliz gazetesi Daily Mail gazetesi, geçen sene Buckingham Sarayı ve Windsor Kalesi başta olmak üzere Kraliyet sarayları tadilat faturasının 50 milyon sterlin olduğunu yazmıştı.

Erdoğan aynı konuşmasında, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın tartışılan oda sayısı konusunda da, "1000 odalı değil. Yanlış biliyorsunuz. 1150 küsür odası var" demişti.

İngiltere’den tweet’li ‘saray’ yanıtı
SARAY TARTIŞMASI İNGİLTERE’DE DE YAŞANMIŞTI

Haberin Devamı

Zeynep GÜRCANLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!