Her eve bir gazete

Güncelleme Tarihi:

Her eve bir gazete
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2014 09:37

Almanya’da Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Türk Gazeteciler Birliği, ‘Her eve bir gazete, gazeteme sahip çıkıyorum’ sloganıyla kampanya başlattı.

Haberin Devamı

NRW Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Metin Es ve Düsseldorf Başkonsolosu Alattin Temur, kampanyayı tanıtmak için basın toplantısı düzenledi.

Kampanya hakkında bilgi veren Es, “Türkçe medya Almanya’daki Türk toplumu için çok önemlidir. Onlara güncel olayları, politik gelişmeleri, kültürel ve sportif haberleri anadilinde vermiştir. Kendilerini Alman basınında bulamayan Türk toplumunun iyi ve kötü gününde Türkçe medya her zaman yanında olmuştur. Irkçılığa ve yabancı düşmanlığına karşı haberler yayınlamış, göçmenlerin haklarını aramak için yayınlar yapmıştır. Fakat gelinen noktada Türkçe medyaya ilgi azaldı. NRW Türk Gazeteciler Birliği olarak Türkçe medyaya sahip çıkıyoruz. 2015 yılı boyunca kampanyamızı yaygınlaştıracağız. Bütün Türkiyeli toplumunun kampanyamız çerçevesinde yapacağımız toplantı, seminer gibi etkinliklerle dikkatini çekeceğiz. El ilanları, afiş ve sosyal medyadan onlara ulaşacağız” dedi.

EĞER BASININIZ YOKSA...

Türkçe medyanın Türk toplumu için çok önemli olduğunu belirten Düsseldorf Başkonsolosu Alattin Temur da, “Basını olmayan bir toplum değişir, dönüşür ve başka toplumların gündemini takip etmeye başlar. Kendisi olmaktan çıkar ve tabiri caizse DNA’sı değişir. Kendi toplumunuz yoksa takip ettiğiniz basınla özdeşleştirmeye başlarsınız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!