Polis Okulu ve Akademisi’ne kilit vuruluyor

Güncelleme Tarihi:

Polis Okulu ve Akademisi’ne kilit vuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2014 23:53

POLİS Okulu ve Akademisi’nin kapısına kilit vurulmasına ilişkin Güvenlik Paketi’ndeki kritik düzenlemeler, Meclis İçişleri Alt Komisyonu’nda kabul edildi.

Haberin Devamı

Muhalefetin itiraz ettiği ancak AK Partililerin oylarıyla kabul edilen düzenlemeye göre Polis Okulu’ndaki 300 öğrenci eşdeğer liselere, Polis Akademisi’ndeki 1300 öğrenci de YÖK’ün belirleyeceği İktisadi ve Ticari Bilimler Fakülteleri’ne gönderilecek. Polis Akademisi’ndeki 400 yabancı öğrenci ise belirlenecek başka bir okulda eğitimlerine aynı şekilde devam edecek. İçişleri Bakanlığı yetkilileri Alt Komisyon’a, yabancı öğrencilerin durumlarının ülkelerinin Ankara’daki büyükelçilikleriyle görüşüldüğü, bir hak kaybı yaşamayacakları bilgisini verdiler. Akademi’deki 193 öğretim üyesi de boş bulunan akademik kadrolarda değerlendirilmek üzere YÖK emrine verilecek. CHP’nin Alt Komisyon üyesi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, şunları söyledi:

Haberin Devamı

POLİSE ÇİN İŞKENCESİ

“Çocuklar okulları kapatılarak kendilerine bir tercih hakkı da tanınmadan belki de hiç istemedikleri okullara gönderilecekler. Bu çocukların, üzerlerindeki bu damga nedeniyle bu okulları bitirseler bile bir daha kamuda iş bulabilmeleri mümkün görünmüyor. Hiç olmazsa halen bu okullarda olan çocukların eğitimlerini kendi okullarında tamamlaması önerimiz de kabul görmedi. Yine kabul edilen bir başka maddeyle de geçmişte geçirdiği ancak zamanaşımına uğramış soruşturmalar nedeniyle şimdi üst düzey güvenlik bürokratları da dahil Emniyet mensuplarının meslekten çıkarılmalarının yolu açılıyor. Bütün bunlar emniyetin kendi mensuplarına Çin işkencesi.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!