Kadınlara Koç gücü

Güncelleme Tarihi:

Kadınlara Koç gücü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2014 01:19

Kadınların toplumsal ve ekonomik hayatta güçlenmesine katkıda bulunmak için Koç Holding ve Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi işbirliği yaptı. İmzalanan işbirliği anlaşması ile sürdürülecek faaliyetlerden toplumun tüm kesimlerinin kazançlı çıkması hedefleniyor.

Haberin Devamı

KOÇ Holding, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (BM Kadın Birimi-UN Women) ile Türkiye’de kadınların toplumsal ve ekonomik hayatta güçlenmesine katkıda bulunmak üzere işbirliği anlaşması imzaladı. Koç Holding CEO’su Turgay Durak, Koç Topluluğu’nun uzun yıllardır hak temelli ve insan odaklı bir yaklaşımla kurumsal sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirdiğini belirterek, “Kadınların güçlenmesi ile tüm toplumun kazançlı çıkacağına dair ortak inancımızla, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi ile yapacağımız çalışmaların önemli bir katma değer yaratacağına inanıyorum” dedi. Anlaşmayı, Durak ve UN Women Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü ve Türkiye Temsilcisi Ingibjorg Gisladottir 10 Aralık’ta imzaladı. Durak töreninin ardından yaptığı açıklamada, Koç Topluluğu’nun uzun yıllardır hak temelli ve insan odaklı bir yaklaşımla kurumsal sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirdiğini belirtti.

Haberin Devamı

HERKES KAZANACAK

Durak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın oluşturduğu “İş’te Eşitlik Platformu”nun ekonomik hayatta kadınların güçlenmesi için özel sektöre önemli sorumluluklar yüklediğini hatırlatarak “Ekonomik hayatta kadınların güçlenmesi için başlattığımız çalışmaları yeni bir işbirliği ile destekleyecek olmaktan da ayrıca mutluluk duyuyoruz. UN Women ile de Türkiye’de kadının güçlenmesi için yeni çalışmalar başlatma yolunda imza attığımız işbirliğinin hayırlı olmasını diliyorum. Bu konuda yapılacak çalışmalar ile toplumun tüm kesimlerinin kazançlı çıkacağına inanıyoruz” dedi.

UN Women Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü ve Türkiye Temsilcisi Ingibjorg Gisladottir ekonominin gelişmesi ve yaşamın her alanında ilerlemenin kaydedilmesi için kadının güçlenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Kadınlar ve kız çocuklarının haklarını savunmak için küresel düzeyde yaptığımız çalışmaları, Türkiye’de de sürdürmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. Kadınların ve kız çocuklarının önünde engel oluşturan tüm olumsuz normlar ve uygulamaların değiştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Gisladottir şöyle konuştu: “Dünya İnsan Hakları Günü’nde Türkiye’de kadınların güçlenmesi için Koç Holding ile başlattığımız bu işbirliğine büyük değer veriyoruz. Kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesinden ve kadınların temel insan haklarının korunarak, tam olarak yaşama geçirilmesinden hepimiz sorumluyuz.”

Haberin Devamı

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KADIN BİRİMİ NELER YAPIYOR?

BİRLEŞMİŞ Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına ve kadının güçlenmesine yönelik çalışan Birleşmiş Milletler kurumu. Dünya çapında kadınların ve kız çocuklarının ihtiyaçlarının daha hızlı bir şekilde karşılanması için kurulan UN Women, BM üyesi ülke hükümetleri, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör ile toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik programlar ve savunuculuk faaliyetleri yürütür. UN Women, Türkiye’de çalışmalarına ilk olarak 2012 yılında başlamıştır. 13 ülkeden sorumlu UN Women Avrupa ve Orta Asya Bölge Ofisi, 2014 yılında İstanbul’da kuruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!