Allah aşkına susun artık

BU iktidarın sınırı yok, hiçbir şey de yok.

Haberin Devamı

Kendilerinin ve yandaşlarının çıkarı neyi gerektiriyorsa onu yapıyorlar.
Adı da milli iradenin verdiği yetki oluyor.
Anayasa, yasalar, mahkeme kararları vız gelip tırıs gidiyor.
Nereye gidiyoruz, bu işin sonu ne?
Yaptıklarına karşı çıkan, eleştiren herkes ihtilalci, herkes darbeci. Ucuz ve basit numara.
Yeniden söylüyorum.
“Büyüme hızı çok düştü”, “İşletmeler kapanıyor”, “Yeni yatırım yok”, “İşsizlik artıyor”, “Döviz aldı başını gidiyor”, “Birkaç günde ülke büyük zarara uğradı”...
Demagoji yaparak alkış alabilirsiniz ama bu gidiş gidiş değil. Siz konuştukça, ülkeyi ve toplumu gerdikçe ekonomi kötüye gidecektir. Yaptığınız yanlış, verdiğiniz zarar sizinle sınırlı değil. Zarar ülkenin ve toplumundur.
Allah aşkına susun artık.
Rıdvan BUDAK


GÜNÜN SÖZÜ

Haberin Devamı

“1915 olaylarını ben soykırım olarak niteliyorum (gösteriyorum).” (Yeni gösterime giren The Cut (Kesik) filminin yapımcısı Fatih Akın’ın, Hamburg’dan hemşerisi olan Prof. Dr. Hakkı Keskin’e gönderdiği e-mail’den)


Almanya kendisine ortak mı arıyor?

Türkiye seyirci kalmamalı

"ALMANYA ne yapmak istiyor” yazınızı okudum. Almanya’da 3.5 milyon Türk, Almanya’da Türkiye aleyhine atılan adımlarda hep sessiz kalmıştır. Öyle olmasaydı, Stutgart ve Bremen’de Ermeniler sözde soykırım anıtları dikemezdi. Almanya’dakiler sessiz kalıyor da Türkiye’dekiler ne yapıyor? İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nde Fransız gazeteciler, Guillaume Perrier ve Laure Marchand... ‘Türkiye ve Ermeni Hayaleti/Soykırımın İzinde Adımlar’ isminde kitap yazdılar ve kitaplarını tanıttılar. Bu iki gazeteci her ortamda ve Türkiye’de, Türklere ve Türkiye’ye hakaret ediyor. Baştan sona yalan yazılan kitabı Türkiye’de tanıtıyorlar. Yabancılar için Türkiye ‘demokrasi cenneti’... Düşünmesi bile zor, Türkiye’deki bir gazeteci Erivan’da sözde Ermeni soykırımı aleyhinde konferans verecek?... Adamı linç ederler. 100. yıldönümü yaklaşıyor, Türkiye sessiz kalıyor. Almanya yapmış olduğu Yahudi soykırımına kendince ortak arıyor.
Türkiye buna seyirci kalmamalıdır.Nejat TEKİNER

(NOT: Almanya’dan gelen notta; Ermeni iddialarının 100. yılına girerken, Almanya`daki Türk Azerbaycan Birliği, ADD Berlin-Brandenburg ve Azerbaycanlıların Koordinasyon Merkezi tarafından, Berlin, Dortmund, Bielefeld Hamburg’ta düzenlenen seminer ve konferanslar hayli ilgi görmüş; Prof. Dr. Musa Qasımlı, Dr. Ali Söylemezoğlu ve Prof. Dr. Hakkı Keskin çarpıcı belgeler ve bilgiler ortaya koymuşlar.)

Haberin Devamı


Sanatçı diyebilmek...

CELAL Şengör hocamızın ‘Bilgiyle Sohbet’ isimli kitabında Friedrich Von Schiller’in ‘İnsanın Estetik Terbiyesi Üzerine Mektuplar’ isimli eserinden alıntıladığı, “Sanatçı yukarıya doğru, kendi haysiyetine ve kendini yönlendiren kurallara doğru bakmalıdır; aşağıya, kişisel mutluluğuna doğru değil. Mümkün olanla, gerekli olanın bileşiminden ideali yaratmaya çalışmalıdır. Bunu tüm duygusal ve akılsal şekillere bürüyerek, sessizce sonsuz zamanın içine atmalıdır” paragrafını okuduktan ve bu ifadenin doğruluğunu kabul ettikten sonra Yavuz Bingöl beyefendi, Hülya Avşar hanımefendi ve benzerlerine sanatçı diyebilmek mümkün müdür? Ülkemizin temel sorunu, bence toplumumuzda bu ifadenin doğruluğu üzerine kafa yoracak birey sayısının azlığıdır.
Bora KÜREKÇİ

Haberin Devamı


Türksat ne mi yapmış?..

TÜRKSAT Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme AŞ tarafından, “Türksat ne yapıyor” (16.12.2014) yazısına şu açıklama gönderildi: “2016 yılı başında ömrünü tamamlaması beklenen Türksat 2A haberleşme uydusunun yerini almak ve 42 derece Doğu yörüngesinde kapasite artışı sağlamak üzere üretilen Türksat 4A haberleşme uydusu, 14 Şubat 2014 tarihinde başarıyla uzaya fırlatılmıştır. Türksat 4A, uydu yörünge testlerinin tamamlanmasını müteakip hizmet vermeye başlamıştır. Türksat 2A uydusu üzerindeki kanalları aktarmak, kanalların alış seviyelerindeki kalitelerini düzenlemek ve uydu kapasitesini daha verimli kullanmak üzere, Türksat 3A ve Türksat 4A uydularında frekans düzenlemesi yapılmıştır. Kanallar, yeni frekanslarına 18 Eylül 2014 tarihinde başarıyla geçmiştir. Frekans geçişi öncesi kanal sayısı 429 (51 HD) iken, Türksat 4A uydusunun hizmete alınmasıyla birlikte, Türksat uyduları üzerinden yayın yapan kanal sayısı, -bugün itibariyle- 552’ye (75 HD) ulaşmıştır. Frekans değişimiyle birlikte sinyal alış seviyelerinde genel bir artış gerçekleşmiş, birçok televizyon kuruluşundan ve vatandaşlarımızdan olumlu geri dönüşler alınmıştır. Bahse konu kanalların izlenememe şikâyetleri üzerine, sadece müşterilerimizin memnuniyeti gözetilerek, müşterinin istekleri doğrultusunda, söz konusu izlenememe şikâyetlerini giderecek şekilde, yeni bir frekans tahsis edilmiştir. Frekans geçiş sürecinde sorun yaşamamaları amacıyla, eski frekansları üzerinden 2 aydan fazla süreyle yayın yaparak yeni frekanslarını tanıtma imkânı da sunulmuştur. Bahse konu uydu kapasitesinin aynı yayın parametrelerinde başka kanallar kullandırılması söz konusu değildir.”
Yazımızın sonundaki ‘talihsizlik’, ‘siyasi’ ve ‘rant paylaşımı’ ifadelerine de yanıt verilmesi gerekmiyor muydu?

Haberin Devamı


MESAJ PANOSU

BAŞBAKAN’a sesleniyorum! Selefinizden temiz bir icraat devraldıysanız, gelin anayasayı değiştirelim, hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma, nüfuz suiistimali, haksız kazanç gibi suçlarda dokunulmazlık olmasın! Bu çağrımız bir feryattır!
Celal ADAN

AKP hükümetlerinin kod adı artık 17-25’tir.Umut Oran

Almanya’da Ermeni iddialarına karşı konferanslar ilgi gördü

DÜN okurumuzun “Almanya ne yapıyor?” diye soran yazısına teşekkür ederiz. Aslında “Türkler ne yapıyor?” derseniz; işte yaptıklarımız...
Sözde Ermeni Soykırım iddialarının 100. yılına girerken, Almanya`daki Türk Azerbaycan Birliği, Atatürkçü Düşünce Derneği Berlin-Brandenburg ve Almanya`daki Azerbaycanlıların Koordinasyon Merkezi tarafından, Berlin`de ilk öne 6-7 Aralık’ta Berlin’de daha sonra Dortmund, Bielefeld ve son olarak da Hamburg’ta
düzenlediğimiz seminer ve konferans büyük ilgi gördü. Tarihçi Prof. Dr. Musa Qasımlı`nın Sovyet ve Rusya öz arşiv kaynaklkarına dayanarak ve Dr. Ali Söylemezoğlu`nun Ermeni ve uluslararası kaynaklarla verdikleri bilgiler, dinleyici gençler ve diğer katılımcılar tarafından dikkatle izlenmiş ve birlikte tartışılmıştır. Prof. Dr. Hakkı Keskin`de İngilizlerin Malta Sorgulaması ve AIHM`ın Doğu Perinçek kararlarına vurgu yaparak, sonderece önemli bu konuların sivil toplum kuruluşları tarafından ortak bir strateji olarak izlenmesi gerektiğine dikkatleri çekmiştir.
Ermeni Lobisi tarafından bir çok etkinlikle kamu oyuna sunulacak sözde Ermeni soykırımının iddialarının 100. yılı konusunda ayrıntılı bilgi sahibi olmamız, hepimiz için büyük kazanım olacaktır.
Katılım ve desdeklerinizi bekliyoruz!
Prof. Dr. Hakkı KESKİN

Haberin Devamı


Avrupa Kros Şampiyonası’nda büyük başarı

AVRUPA Kros Şampiyonasında tarihi bir başarı etmiş gençlerimiz... Bulgaristan’ın Samakov kentinde yapılan büyük erkeklerde takım olarak Avrupa Kros Şampiyonu, genç bayanlarda, 23 yaş altı bayanlar ve genç erkeklerde Avrupa üçüncü olmuş... Bu yarışma ile ilgili ayrıntılı haberi fotograflarıyla birlikte
Çorlu Devrim’de gördük. Önce Kapıkule’de karşılanmışlar; oradan Çorlu’ya geçip uçakla Ankara’ya dönmüşler. Karşılamada sporcularımız Federasyon Başkanımız Fatih Çintimar ile birlikte halay çekmişler...
“Avrupa Kros Şampiyonası 3000 metre genç kızlar birincisi olarak altın madalya kazanan Enka Spor Kulübü oyuncusu Emine Hatun Tuna ve diğer milli sporcular, Edirne Kapıkule Sınır Kapısında bando ile karşılandı. Emine Hatun Tuna, Avrupa şampiyonu olarak adını yazdırırken, milli takım sporcuları toplamda 3 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya ile yurda döndü. Milli sporcular Kapıkule’den Edirne Belediye Bandosu eşliğinde konfetilerle karşılandı. Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, başarının Türk atletizm tarihindeki en büyük takım başarısı olduğunu ifade ederek, “Bugüne kadar ferdi dahi kürsüye çıkmadığımız bir branşta takım olarak Avrupa Şampiyonu olmak, altın ve gümüş madalya almak bizim için büyük bir gurur meselesidir. Yine bugüne kadar genç bayanlarda Emine Hatun kızımızın, ferdi altın madalyayı kazanmış olması bizim için apayrı bir güzellik. Çünkü 2016 Rio Olimpiyatları var. Orada da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi arzuluyoruz” şeklinde konuştu.


‘ARMAĞANIMIZDIR’

Avrupa Şampiyonu Emine Hatun Tuna, Türkiye’ye büyük bir başarıyla döndükleri için mutlu olduklarını belirtti. Tuna, aldıkları başarıyı Türk milletine armağan ettiklerini ifade etti.
Edirne Vali Yardımcısı Nedim Özırmak ise, VIP salonu önünde sporcuları karşıladı. VIP salonunda sporcularla bir araya gene Vali yardımcısı Özırmak, sporcuları tebrik ettiğini belirterek, “Sizlerin başarısı ülkemizi ileriye götürecektir” dedi.
Karşılama töreninde, ayrıca Edirne Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Serhat Ocak, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu ve Edirne Milli Takımlar Kamp Eğitim Merkezi Sorumlusu Esra Akgün Yılmaz katıldı.


ALTIN BAŞARI

Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Atletizm Federasyonu As Başkanı ve Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik Disiplin Başkanı (İçişleri Atıf Ala (Bakanı Efkan Ala’nın kardeşi), Mesafeler Koordinatörü Hanefi Arslantürk, Eğitim Kurulu Üyesi Mehmet Birdal ve AK Parti Ergene İlçe Başkan Yardımcısı Hamdi Sarıer ile birlikte izledi. Alpaslan, Türk Milli Takımı’nı kutlayarak “Bu başarı Cumhuriyet tarihimize altın harflerle düşülmüş bir nottur” dedi. Devrim Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Zafer Alpaslan da yarışmaları izledi.

Yazarın Tüm Yazıları