Yücel’e Küresel ödül

Güncelleme Tarihi:

Yücel’e Küresel ödül
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2014 22:12

BİRLEŞMİŞ Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un himayesinde gerçekleşen ve yıl boyunca süren BM etkinliklerinin ödüllendirildiği BM Gazeteciler Derneği (United Nations Correspondent Associaton - UNCA) Ödülleri, geçen salı günü New York’ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

Eğitime katkılarından dolayı Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Kurucusu ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel’e “Küresel Eğitime Katkı Ödülü” verildi. Yücel, dünyada bu dalda ödül alan ilk Türk isim oldu.

‘TÜRKİYE İÇİN’

Törende insanlığın geleceğini eğitimin biçimlendirdiğini belirten Yücel, sonunu Türkçe sözlerle bitirdiği konuşmasında, “Her şey ülkem Türkiye için, dünya için, insanlık için. Bu ödülü almakta bana en büyük desteği olan eşime de çok teşekkür ediyorum” dedi. Törende İtalyan asıllı ünlü tenor Andrea Bocelli de “Küresel İnsaniyet Ödülü”nü aldıktan sonra konuklar için bir konser verdi.

Enver Yücel ödülünü BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un elinden aldı.

‘Dünyada barışı eğitim getirecek’

GİRESUN’da 1957’de doğan Enver Yücel İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümü’nü bitirdi. 1974’ten bu yana dünyanın farklı coğrafyalarından öğrencilere burs ve eğitim olanağı sağlayan Yücel, bu sürecin dünyada barışı getireceğine inandığını söylüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!