Haksız yere 53 gün hapis yatan türk dava açmaya hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Haksız yere 53 gün hapis yatan türk dava açmaya hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2014 20:47

DANİMARKA’nın Ölsktykke şehrinde yaşayan 46 yaşındaki elektrik ustası Abdultarık Çelik, oğluna karşı öldürme girişiminde bulunduğu iddiasıyla tutuklandı. Çelik, 53 gün sonra suçsuz olduğu anlaşılınca serbest bırakıldı. Haksız yere cezaevinde kalan Çelik karşı dava açmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Danimarka’da oğlunun şikayetiyle haksız yere 53 gün cezaevinde kalan elektrik ustası Abdultarık Çelik yetkililere karşı dava açmaya hazırlanıyor. B.T Gazetesinin haberine göre dava açma hazırlığındaki Çelik, "Ben tehlikeli bir adam değilim. Ailesine ve işine bağlı, kendi evi olan yüksek eğitimli bir elektrikçiyim" diye kendini savundu.

15 Ekim tarihinde TV 2’ye konuşan Orta ve Batı Sjelland emniyet müdürü Kim Lövkvist; Çelik, "Tehlikeli olduğunu söyleyebilirim" demişti. Polis arama emri çıkardığı Abdultarık Çelik’in fotoğraflarını, isim ve eşgalini basına dağıtarak "çok tehlikeli bir kişi, görenler yanına yaklaşmasın" ifadelerini kullanmıştı.

OĞLU İHBAR ETMİŞ

Abdultarık Çelik, her şeyin annesini ziyaret için gittiği Ringsted şehrinde başladığını belirterek şunları söyledi: "Anneme ziyarete gittiğimizde 22 yaşındaki oğlum ile atıştık. Park yerindeki atışmadan sonra arabama binerek oradan uzaklaştım. Oğlum polise giderek kendisini bıçakla ve arabayı üzerine sürerek öldürmeye çalıştığımı söylemiş. İhbar üzerine de polis beni aramaya başlamış. Polis eşimle ve iş yerimle konuşup beni aramış. Ben, bunu duyunca Frederikssund polis istasyonuna gittim. Polis istasyonu kapalı olunca bir kağıt yazıp posta kutusuna bıraktım. Ayrıca bir polis memuruna SMS mesajı attım ve Alarm merkezine arayarak durumu bildirdim. Her şeye rağmen fotoğrafımı ve adımı gazetelerde görünce şok oldum. Benimle konuşmadan doğrudan suçlu ilan etmişlerdi. Polisi aradım eve gelip beni götürebileceklerini söyledim. O günden 9 Aralık tarihine kadar 53 gün tutuklu kaldım. Beni 9 Aralıkta, Roskilde şehrinde yapılacak duruşma öncesinde bıraktılar. Dava halen kapanmadı, ama cinayete teşebbüs suçunda takipsizlik kararı verildi. Adım ve fotoğrafım yayınlandığı için bugün herkes bana şüphe ile bakıyor. İşimi kaybettim, hamile eşim sinir krizine girdi. Yasaların 819’uncu maddesine göre bir insan hakkında arama kararı çıkarmak için şartlar oluşmadan fotoğraf ve ismim yayınladığından şimdi yetkililere karşı dava açmaya hazırlanıyorum."

HALK GAZETEYİ ARADI

B.T gazetesi, Abdultarık Çelik’in uğradığı haksızlık ve üzüntüsünden endişe eden Ölstykke şehri sakinlerinin gazeteyi arayarak konunun haber yapılmasını istediklerini yazdı. Orta ve Batı Sjylland polisi konuyla ilgili açıklama yapmadı, ancak B.T gazetesine gönderilen mailde Aldultarık Çelik’in arandığını bildiği halde polise teslim olmaması nedeniyle fotoğrafını ve isminin basına dağıtıldığı yazdı. Gazete, Aldultarık Çelik’in teslim olmak için polise yazdığı yazı ve mesajı yayınladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!