Kılıçdaroğlu 'Mevlana sadece Konya'da anılmalı'

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu Mevlana sadece Konyada anılmalı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2014 01:52

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Mevlana, sadece Konya'da anılmalı. Burada anılmalı. Şeb-i Arus ile başka yerlerde anmayı özellikle parayla anmayı doğru bulmadığımı ifade etmek isterim. Mevlana farklıdır. Mevlana insanlık demektir, yücelik, ululuk demektir" dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mevlana'yı anmak için düzenlenen 'Mevlana'nın 741'inci Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri' kapsamındaki Şeb-i Arus törenlerine katılmak için Konya'ya geldi. Kılıçdaroğlu, kent girişinde partilileri tarafından karşılandı.

66'INCI YAŞ GÜNÜ KUTLADI

Kent girişinde karşılanan Kılıçdaroğlu, partisinin gençlik kolları tarafından 66'ncı yaş günü için hazırlanan pastayı kesti. Partililer de Kılıçdaroğlu'nu yeni yaşı için tebrik edip, kutladı. Kılıçdaroğlu daha sonra Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti. Burada müze müdürü Yusuf Benli'den müze hakkında bilgi aldı.

Kılıçdaroğlu daha sonra Anemon Otel'e geçerek Mevlana'nın erkek soyundan torunlarıyla buluşup sohbet etti.

Kılıçdaroğlu otel girişinde sarı ve siyah çizgili tişört giyen partisinin gençlik kolları tarafından 'Başbakan Kılıçdaroğlu' sloganlarıyla karşılaştı. CHP'li gençler, 'Yolsuzluklara hayır' diye slogan atıp, Kılıçdaroğlu lehine tezahurat yapması üzerine partililer, "Burada siyaset yapmayalım. Mevlana törenleri için buradayız" diyerek uyardı. Gençler ise uyarı üzerine slogan ve tezahüratlarını sonlandırdı.

Haberin Devamı

Mevlana'nın torunlarıyla görüşen ve dua eden Kılıçdaroğlu'na geleneksel helva ikram edildi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, Mevlana'yı anmak için düzenlenen Şeb-i Arus törenlerinin Konya dışında yapılmasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bugün, Mevlana'nın hakka yürüdüğü gün, onun düğün gecesi. Asırlardır onu anıyoruz. O sadece Türkiye'nin değil, insanlığın ortak mirası. Onun yaşadığı kentte olmak bize onur veriyor. Bir üzüntümü de dile getireyim. Mevlana sadece Konya'da anılmalı. Burada anılmalı. Şeb-i Arus ile başka yerlerde anmayı özellikle parayla anmayı doğru bulmadığımı ifade etmek isterim. Mevlana farklıdır. Mevlana, insanlık demektir, yücelik, ululuk demektir. Mevlana, hepimizin yüreğine taht kurmuş yüce bir kişidir. Mevlana ailesiyle olmak benim için onurdur, şereftir."

BURADA SİYASET YOK

Gazetecilerin geçen yıl 17 Aralık tarihinde yapılan 'yolsuzluk' operasyonu ile ilgili sorusu üzerine Kılaçdaroğlu, "Burada siyaset yok arkadaşlar kusura bakmayın. Burada tevazu var, dostluk var, insanlık, hoşgörü ve güzellik var. Burada siyaset yok" dedi.

Haberin Devamı

Bir gazetecinin takmış olduğu yeşil renkli kravatı sorması üzerine Kılıçdaroğlu, "Bugüne özel olarak giydim" dedi.

Kılıçdaroğlu, yaptığı görüşmenin ardından Şeb-i Arus törenlerinin yapıldığı Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'ne geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!