UCI'nin acıması yok!

Güncelleme Tarihi:

UCInin acıması yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2014 19:07

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI), Fransız Europcar takımını, mali açıdan yetersiz bulduğu için Dünya Turu'ndan çıkardı. Bazı sporcuları dopingli çıkan Kazak ekibi Astana'nın Dünya Turu lisansı da tehlikede.

Haberin Devamı

UCI Europcar’ın 2015 Dünya Turu Lisans İsteğini geri Çevirdi
Bir yıl Dünya Turu’nda yarışan Europcar takımı, UCI’ın bu seneki profesyonel takımların yarıştığı en yüksek seviye olan Dünya Turu’ndan çıkarıldı.

UCInin acıması yok

2000 yılında, Bonjour adıyla kurulan Fransız takım, 2014’de ilk defa Dünya Turu’na katılma hakkı kazandı.

Çarşamba günü düzenlenen basın toplantısında UCI yetkilileri, Europcar’ın 2015 sezonunda Dünya Turu'nda yarışma talebinin geri çevrildiğini açıkladı. Buna gerekçe olarak da takımın yeterli finansal kriterlere sahip olmaması gösterildi.

UCInin acıması yok

Haberin Devamı

UCI başkanı Brian Cookson, konuyla ilgili olarak, "Europcar konusunda, UCI WorldTour için yeterli finansal güvenceye sahip olmamaları tabii ki üzücü, ama umuyorum ve diliyorum ki Profesyonel Kıta Takımı olarak devam edebilirler" açıklamasını yaptı.

UCInin acıması yok


ASTANA'NIN DÜNYA TURU LİSANSI DA TEHLİKEDE
Son dönemde doping skandallarıyla gündeme gelen Kazakistan takımı Astana'nın Dünya Turu lisansı da tehlikede. Takımın önemli sporcularından Valentin ve Maxim Iglinsky kardeşlerin EPO testleri pozitif çıktı.

Bu gelişme üzerine UCI başkanı Cookson, Astana’nın lisansının 2015 sezonu için daha detaylı incelenmesi gerektiğini önerdi. Cookson, şunları söyledi:

"Eminim ki 2015 sezonu için lisans heyetinin yaptığı incelemelere göre değerlendirilecek. Umuyorumki bu iki vaka, izole edilmiş büyük vakalar ama takım için muazzam problemler yaratmayacaklar. Evet, sonuç olarak bekleyip göreceğiz. Karar henüz verilmedi ve ben de dolayısıyla yorum yapmak istemiyorum. Hala süregelen davalar ve devam ettikleri için üzerine yorum yapmayı doğru bulmuyorum.’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!