Thierry Henry servete imza attı: Akıl almaz para!

Güncelleme Tarihi:

Thierry Henry servete imza attı: Akıl almaz para
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2014 17:34

Futbolu bırakan Thierry Henry, İngiliz Sky Sports kanalında yorumculuk yapmak için 6 yıllık sözleşme imzaladı. Yılda 5 milyon Euro alacak olan Fransız efsane 'dünyanın en çok kazanan futbol yorumcusu' oldu.

Haberin Devamı

Son olarak ABD'nin New York Red Bulls takımında forma giyen ve önceki gün futbolu bıraktığını açıklayan Thierry Henry, gelecek yıldan itibaren yorumculuk yapacak.

İngiliz Sky Sports ile anlaşan Fransız futbol efsanesi, kendisini dünyanın en pahalı futbol yorumcusu yapan bir sözleşmeye imza attı. 6 yıllık mukavele yapan Henry, toplam 30 milyon Euro, yani yılda 5 milyon Euro kazanacak.

Thierry Henry ile Sky Sports arasında yapılan anlaşmaya göre Henry aynı zamanda BBC kanalındaki uluslararası turnuvalarda da yorumculuk yapacak.

Sky Sports'un bir diğer yorumcusu olan Manchester United'ın eski futbolcusu Gary Neville, yılda 1.5 milyon Euro kazanıyor. Neville ile birlikte aynı kanalda yorumculuk yapan Jamie Redknapp, Jamie Carragher ve Graeme Souness'ın yıllık toplam kazançlarının 3.8 milyon Euro olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

RIDVAN DİLMEN YILDA 1.6 MİLYON DOLAR ALIYOR
Türkiye'de futbol yorumcularının ne kadar kazandığı konusunda net bir bilgi yok. Ancak, NTV Spor'da çalışan Rıdvan Dilmen'in, Türkiye'nin en pahalı yorumcusu olduğu ifade ediliyor. Dilmen'in, 2010 yılında NTV Spor ile yıllık 1.6 milyon dolardan 5 yıllık (toplam 8 milyon dolar) sözleşme imzaladığı daha önce medyada defalarca yer almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!