MHP’li Yılmaz: Milli Park’ta Erdoğan’ın balıkçısına MHP’li Yılmaz: Milli Park’ta Erdoğan’ın balıkçısına balıkhane açılıyor

Güncelleme Tarihi:

MHP’li Yılmaz: Milli Park’ta Erdoğan’ın balıkçısına MHP’li Yılmaz: Milli Park’ta Erdoğan’ın balıkçısına balıkhane açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2014 01:07

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Genel Kurul’daki bütçe görüşmelerine MHP’li Seyfettin Yılmaz’ın konuşması damga vurdu. AOÇ’deki yapılaşmayı eleştiren Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na “Bu kadar memurun senin dışarıdayken Erdoğan’ın balıkçısına orada balıkhane açıyor musun, açmıyor musun?” diye sordu.

Haberin Devamı

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Genel Kurul’daki bütçe görüşmelerinde Bakan Veysel Eroğlu’nu eleştirerek, çeşitli iddialarda bulundu. Eroğlu’nun yanıtlamadığı iddialar, Meclis tutanaklarına şöyle yansıdı:

MEMURUN DIŞARIDA BALIKHANE AÇIYORSUN

Seyfettin Yılmaz (MHP Adana Milletvekili): Orman Genel Müdürlüğü’nün Gazi yerleşkesinde lojmanlar vardı 680 tane, ben de idarecilik yaptım o lojmanlarda. Bir kara kışta bütün çalışanlara bir tebligat yaptılar, kar kışta, çocukları okuyor, dediler ki ‘Derhâl lojmanları boşaltın’. Şimdi orada o lojmanlar boş duruyor. Niye? Yok oraya kaçak saray yapıldı, o sarayın görüntüsüne engel olmasın, orada çalışma yapacaklar ve ona daha sonra geleceğim kaçak saraya ama bir şey ifade edeceğim. Orman Genel Müdürlüğüne de bir bina başlattılar. Nerede başlattılar biliyor musunuz? Bu Söğütözü millî parkı var. AKP Genel Merkezi’nin arka tarafında, orada başlattılar. Şimdi, buradan soruyorum. Bu kadar memurun senin dışarıdayken Başbakan Erdoğan’ın balıkçısına orada balıkhane açıyor musun, açmıyor musun?
Aykut Erdoğdu (CHP İstanbul Milletvekili): Hadi be!
Seyfettin Yılmaz: Açıyor musun, açmıyor musun? Onun inşaatı devam ediyor. Oraya verin bakalım onu, bunun hesabını takip edeceğim. Oraya balıkçı açıyorlar, balıkçıya inşaat yapıyorlar değerli arkadaşlar. Yetmedi, İstanbul’dan kebapçı getiriyorlar, oranın inşaatı devam ediyor şu anda. Senin memurların dışarıda.
Sadir Durmaz (MHP Genel Başkan Yardımcısı): Orman Bakanlığı mı kebap Bakanlığı mı ya?
Seyfettin Yılmaz: Şimdi, orası, o Söğütözü orman içi dinlenme yerini buradaki bütün milletvekilleri bilir. Orası Atatürk’ün yadigârı, içini gezmişseniz Atatürk’ün kaldığı ev vardır orada. 10-15 beş metrekare, böyle hani 1125 odalı falan değil ha.
Özgür Özel (CHP Manisa Milletvekili): Kulübe.

Haberin Devamı

GÖKÇEK BU İŞLERİ İYİ BİLİR

Seyfettin Yılmaz: Kulübe şeklinde, 15 metre. Şimdi orayı da parselliyorlar. Yani, orayı söyledim. Bakın, oranın, şu anda sizin genel merkezinizin otoparkı kimin biliyor musunuz? İşte, onun bir parçası değerli milletvekilleri. Yani, oraya arabanızı park ederken bilin ki orası kaçaktır. Ben bunları dile getire getire getire bir cevap alamıyorum. Sonra ne yaptılar biliyor musunuz? Şimdi, AKP binası da kaçak bundan dolayı. Bir binanın olabilmesi için belirli bir şekilde otopark ve yeşil alana sahip olması lazım, değil mi? İşte, o ormanın arazisini oraya eklediler, bu binaya ruhsat verdiler. Ankara Büyükşehir Belediyesi de bunların belediyesi ya, Melih Gökçek bu işleri de çok iyi bilir biliyorsunuz, bu tür alavere dalavere işlerini. Ondan sonra Orman Genel Müdürlüğüyle Büyükşehir Belediyesi arasında bunu takas yaptılar, o otoparkı Büyükşehir Belediyesine verdiler, bunun yerine de tuttular, Orman Genel Müdürlüğüne bir yer verdi. Peki, şimdi o yer kimin yeri Sayın Bakan? Ormanın yeri.
Kamer Genç (CHP Tunceli Milletvekili): Parkı da orman yeri.
Seyfettin Yılmaz: Fatih Ormanı’nı kurtardık değil mi, hep beraber, Maslak’taki, 1453’ü? Şimdi de Parkorman çıktı. Parkorman’ı Borusan Holding 2008 yılında yıllığı 4 milyon liraya kiralamış, burayı çalıştırıyor. Daha sonra, Egehan firmasına 2010 yılında burası veriliyor davetiye ve pazarlıkla, gel burayı al diyor. Davetiye pazarlık usulünü biliyorsunuz, detayına girmeyeceğim. Sayın Bakan, Egehan firmasının, şirketinin ortakları kimdir, açıklayın?”

Haberin Devamı

MHP’li Yılmaz: Milli Park’ta Erdoğan’ın balıkçısına MHP’li Yılmaz: Milli Park’ta Erdoğan’ın balıkçısına balıkhane açılıyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!